fbpx

Yrityksen energiankäytön seuranta

EnergiaOnline-palvelussamme voit seurata yrityksesi energiankäyttöä jopa tuntitasolla.

Palvelussa näet sekä sähkön, kaukolämmön ja -jäähdytyksen että pientuotantolaitoksesi energiankulutustietoja.

Tiedot perustuvat etäluettavista mittareista päivittäin luettaviin tuntitason käyttötietoihin. Jos käyttöpaikka ei vielä ole etäluennan piirissä, saadaan luvut käyttöpaikan lukematiedoista.

Voit nähdä myös energiatuotteista laskutetut eurot samassa näkymässä käyttötietojen kanssa.

Energiansäästö alkaa siitä, kun tiedät mihin ja milloin energiaa kuluu

Palvelun avulla voit seurata energiankäyttöä hyvinkin tarkasti. Tuntimittauksen piirissä olevien käyttöpaikkojesi osalta voit pureutua energiankäyttötietoihisi vuosi-, kuukausi-, päivä tai jopa tuntitasolla. Käyttötietojen karttuessa voit vertailla niitä eri vuosien välillä. Voit tarkastella myös ulkolämpötilan vaikutuksia energiankäyttöösi. Kun tietoisuus energiakäytöstä kasvaa, säästötoimien tunnistaminen helpottuu ja myös säästötoimenpiteiden vaikutukset ovat nähtävissä.

Käyttötiedot luetaan mittareilta päivittäin

Tuntimittaustiedot luetaan mittarilta verkkoyhtiön tietojärjestelmiin kerran vuorokaudessa. Tämän päivän tuntikohtaiset käyttötiedot ilmestyvät näkyviin pääsääntöisesti huomisen päivän aikana. Joissakin tapauksissa viive saattaa tilapäisesti olla pidempi, jopa useita päiviä.

Samat mittaustiedot myös laskutuksen perusteena

Sähkön laskutus perustuu palvelussa esitettyihin jakeluverkon haltijan toimittamiin käyttötietoihin. Jos mittarin etäluenta jokaiselle tunnille ei ole onnistunut, jakeluverkon haltija on voinut joutua arvioimaan osan käyttötiedoista, jolloin mittaustiedon tilana raportointinäkymässä näkyy "Arvioitu". Mikäli laskutusvaiheessa on käytetty arvioituja käyttötietoja, korjaamme arvioituja tietoja sisältävät laskurivit seuraavilla laskuilla heti, kun jakeluverkon haltija on toimittanut todelliset käyttötiedot.

Kaukolämmön ja kaukojäähdytyksen osalta laskutus perustuu toistaiseksi aina mittareilta etäluettuihin kuukausitason käyttötietoihin.

energiankayton-seuranta_72dpi_1920x1280

Omat muistiinpanot auttavat muutosten seurannassa

Voit tallentaa omia muistiinpanojasi ja päiväkirjamerkintöjä energiankäyttötietojen yhteyteen. Muistiinpanojen avulla voit myöhemminkin palauttaa mieleesi energiankäyttöön vaikuttaneet tapahtumat. Käyttöpaikkojen valintalistassa näkyvää tähtisymbolia klikkaamalla voit myös merkitä yhden käyttöpaikoista oletuskäyttöpaikaksi, jonka käyttötiedot ladataan valmiiksi palvelun käynnistämisen yhteydessä.

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme

Haluatko keskustella yrityksesi energiaratkaisuista tai jättää yhteydenottopyynnön? Kerro yrityksesi tarpeista ja jätä yhteystietosi. Yritysmyyjämme ottavat sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.