Sähköverkko- ja valaistusrakentaminen yrityksille

Infrapalveluita Turun seudun parhaaksi ja toiminnan varmistamiseksi

Turku Energian Verkostotekniikka-liiketoiminnassa työskentelee noin 65 alan rautaista ammattilaista. Osaamisalueeseemme kuuluu:

  • Sähkö- ja valaistusverkkojen suunnittelu, rakentaminen ja ylläpito
  • Sähköasennusten määräaikais- ja varmennustarkastukset
  • Kuitu- ja parikaapelityöt
  • Sähköautojen latausratkaisut
  • Liikennevalotyöt
  • Kulunvalvonta ja kamera-asennukset
Turun Kirjastosillan valaistus sekä muita turkulaisia maamerkkejä ja kuvaelementtejä kollaasikuvaksi koottuna.

Sähkötarkastus ja asiantuntijapalvelut

Tarjoamme asiakkaillemme Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) valtuuttaman tarkastajan sähköturvallisuutta edistäviä palveluita.

Valaistuskohteet

Ulkovalaistusprojektimme luovat viihtyisyyttä ja turvallisuutta ympäristöön. Valaistuskohteet vaihtelevat katuvalaistuksesta vaativiin erikoisvalaistuskohteisiin.

Sähköä tapahtumaan

Tarvitsetko sähköä tilapäisesti tapahtumaan tai tilaisuuteen? Vuokraa meiltä sähkökeskus! Tilaathan sähköt vähintään kaksi viikkoa etukäteen ennen tapahtumaa.

Ota yhteyttä!

Ville Pylkkänen.

Ville Pylkkänen

Projektipäällikkö

puh. 050 5573 747
ville.pylkkanen@turkuenergia.fi

Kun kaipaat luotettavaa ja laadukasta tekijää, ota yhteyttä Villeen.

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.