LVIA-suunnittelijat

Suunnittelija, oletko mukana uudiskohteen rakentamisessa tai vanhan kiinteistön saneerauksessa? Oletko suunnittelemassa kiinteistön jäähdytysratkaisua?

Tältä sivulta löydät apua suunniteluun sekä yhteystiedot asiantuntijoillemme, joilta voit pyytää apua suunnittelun ohjeistukseen.

Kaukolämpöpatteri ja kaukolämpötyömaa.

Varmistetaan yhdessä asiakkaalle parhaat lämmitys- ja jäähdytysratkaisut

Haluamme auttaa sinua suunnittelemaan parhaat energiaratkaisut asiakkaallesi. Tuotevalikoimastamme löytyy kaukolämmön ja -jäähdytyksen lisäksi energiapalveluna niin kiinteistökohtaisia lämpöpumppuratkaisuja, lämmöntalteenottoa kuin lämmönjakokeskusten leasing-palvelua. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme niin valitaan yhdessä sinulle ja asiakkaallesi soveltuvimmat ratkaisut!

Tilaa LVI-suunnittelijoiden uutiskirje

Uutiskirje ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

LVI-suunnitelmat ja niiden tarkastus

LVI-suunnitelmat tehdään rakennuksen tehon- ja energiatarpeen selvittämiseksi. Suunnitelmissa esitettyjä tietoja käytetään mm. lämpösopimuksen perusteiden ja sopimustehon määrittämiseen, energiankulutuksen arviointiin ja kaukolämpöliittymän suunnitteluun. Suunnitelmien laadinta tulee antaa riittävän ajoissa ammattitaitoiselle suunnittelijalle tehtäväksi ja kiinteistön omistajan tulee huolehtia siitä, että tarvittavat suunnitelmat toimitetaan nopeasti niiden valmistuttua Turku Energiaan sähköisen tarkastuspalvelun kautta.

turku-energia-brand-2021-uimari-1-1 2

Ota yhteyttä!

Voit ottaa myös suoraan yhteyttä asiantuntijaamme

Tatu Laajalehto

Tekninen tuotepäällikkö

02 2628 006

tatu.laajalehto@turkuenergia.fi

LinkedIn

Tatu vastaa energiatehokkuuspalveluista sekä lämpö- ja jäähdytysratkaisujen teknisestä suunnittelusta.

Tommy Rönnqvist.

Tommy Rönnqvist

Avainasiakaspäällikkö

02 2628 633

tommy.ronnqvist@turkuenergia.fi

LinkedIn

Tommy vastaa kaukolämmön ja -jäähdytyksen myynnistä. Hän vastaa taloyhtiöille ja yrityksille tarjottavista lämmitys- ja jäähdytysratkaisuita. Hän huolehtii aktiivisesta yhteydenpidosta avainasiakkaidemme sekä sidosryhmiemme kanssa.

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.