Lämpöä varmasti. Varmasti läheltä.

Kaukolämpöä yrityksille.

 • Kaukolämpöasiakkaanamme saat 24/7 asiakaspalvelun ja huoltovapaan järjestelmän.

 • Ekologisesti tuotettua energiaa, jonka hinta on tulevaisuudessakin kilpailukykyinen.

Vaivatonta ja vakaata

Kilpailukykyinen hinta

Turku Energia on investoinut uusiutuvaan kaukolämmön tuontatoon ennakoiden. Hintamme ovat jatkossakin kilpailukykyiset. Lataa ilmainen kaukolämpöopas.

24/7 toimiva palvelu

Kaukolämmön toimitus kiinteistöösi varmistetaan joka hetki. Olipa joulu tai juhannus, valvomme kaukolämpöverkkoa 24/7. Jos ongelmia ilmenee, hoidamme ne kuntoon. Kaukolämpöasiakkaanamme nautit huolettomasta lämmityksestä.

Toimintavarma ja pitkäikäinen

Kaukolämpöä eivät kaatuvat puut kaada. Kiinteistösi pysyy lämpimänä ja yrityksesi hanoista saa lämmintä vettä luotettavasti ympäri vuoden. Kaukolämmön tekniikka on pitkäikäistä ja laitteet ovat teille huoltovapaat.

Ekologinen

Kaukolämpömme CO2-päästöt ovat tippuneet lähes 80 % vuodesta 2017 lähtien. Kaukolämpö tuotetaan jo nyt 75 % uusiutuvilla energialähteillä: hukkalämmöllä ja biopolttoaineella. Vuonna 2029 kaukolämpö tuotetaan 100 % uusiutuvilla energialähteillä. Hankkimalla kaukolämpöä taloyhtiösi sitoutuu uusiutuvan energian tuotantoon. Lue energiamme alkuperästä.

Laske kaukolämmön kustannukset kiinteistössäsi

 

Lue mihin suuntaa-antava laskuri perustuu.

Voimassa oleva kaukolämmön kausihinta

:

Tyypillinen 80 asunnon kerrostalo, 200 kW tilausteholla kustantaa taloyhtiölle n. 50 000 € vuodessa (sisältäen energiamaksun ja tehomaksun).

Kaukolämpö tuotetaan jo nyt 75 %
uusiutuvilla energialähteillä

Kohti hiilineutraliutta

Turku Energian kaukolämpö on 100 % uusiutuvilla energialähteillä tuotettua vuonna 2029.

Todellista lähilämpöä

Et ehkä ole tullut ajatelleeksi, että Turku Energian kaukolämpökin on lähilämpöä. Se tulee Naantalista, Luolavuoresta, Kakolasta, Artukaisista ja Orikedolta.

Nollapäästöt 2030

Vuoden 2021 kaukolämmön ominaispäästöt olivat 80 kgCO2/MWh myytyä energiaa kohden. Päästöt laskevat arviolta 18,1 kg:aan vuonna 2025 ja nollaan vuoteen 2030 mennessä.

Haluatko jo nyt 100 % vihreää kaukolämpöä?

Ota Ekotakuu Lämpö, joka takaa, että kaukolämpösi on tuotettu täysin uusiutuvasti. Jätä meille yhteydenottopyyntö
niin kerromme lisää.

image 107

Hukkalämpöä
jätevedestä

Kaukolämpöä ja -jäähdytystä tuotetaan puhdistetusta jätevedestä Kakolan lämpöpumppulaitoksessa. Kun
lämpöpumppu ottaa talteen jäteveden sisältämän lämpöenergian, saadaan kaukolämpöä 11 000 pientalon vastaavan vuosikulutuksen verran. Samalla hiilidioksidipäästöt laskevat jopa 50 000
tonnia vuodessa.

Hukkalämpöä
savukaasuista

Naantalin monipolttoainelaitoksen uusi savukaasulauhdutin ottaa talteen energiaa biopolttoaineiden poltosta syntyvästä kosteasta savukaasusta, joka muutoin haihtuisi savupiipusta taivaalle. Vuodessa päästötöntä hukkaenergiaa tuotetaan noin 250 GWh,
mikä vastaa noin 600 kerrostalon
lämmön kulutusta.

Lämpöä
metsistä

Kaukolämmön perustuotannossa
Naantalissa käytetään energialähteenä metsäteollisuuden sivuvirtoja ja
hyvälaatuista jätepuuta ja pahvia. Muissa tuotantolaitoksissamme Luolavuoressa, Artukaisissa ja Orikedolla
käytämme hakkuutähteitä, pellettiä ja metsähaketta.

Tästä ilmaiseksi kattava opas kaukolämpöasioihin

Jättämällä yhteystietosi alle lähetämme sinulle ilmaiseksi kattavan kaukolämpöoppaan, josta löydät mm:

 • Esimerkkilaskelmat lämmityskustannuksiin
 • Kysymyslista taloyhtiön yhtiökokouksen tueksi lämmitysmuodon valinnassa
 • Lämmitysmuotojen vertailutaulukko
Opasvihko, jonka kannessa on kollaasikuva kaukolämmöstä.

Tietoa kaukolämmöstä

Millä alueilla Turun seudulla on saatavilla kaukolämpöä?

Turku Energian kaukolämpöä on saatavilla Turun, Kaarinan, Raision ja Naantalin alueilla. Verkon pituus on noin 600 kilometriä ja se kattaa kattaa laajasti keskustataajaman alueen. Tarkan etäisyyden verkosta saat selville ottamalla yhteyttä asiantuntijoihimme.

Saako kaukolämpöä uusiutuvalla energialla tuotettuna?

Kyllä saa! Kaukolämpösopimus on mahdollista päivittää Ekotakuu Lämpö -lisäpalvelulla, jolla varmistut, että käyttämäsi kaukolämpö on tuotettu 100 % uusiutuvilla energialähteillä. Lisäpalvelun hinta on 1,24 eur/MWh (alv. 24 %), joka lisätään aina kulloinkin voimassa olevaan kaukolämmön energiahintaan.

Kaikki jäähdytysratkaisumme ovat jo nyt 100 % uusiutuvia.

Onko kaukolämpö ekologinen lämmitysmuoto?

Ehdottomasti! Vaikka kaukolämmityksellä on pitkä historia, se ei suinkaan ole vanhanaikainen tapa lämmittää kiinteistö. Sen lyömätön etu on mahdollisuus yhdistää tuotannossa eri polttoaineita ja lämmönlähteitä. Esimerkiksi Turku Energian kaukolämmön tuotannossa uusiutuvien polttoaineiden osuus on jo yli 70 % ja vuonna 2029 kaikki tuotanto on uusiutuvaa. Toisin sanoen kaukolämpöasiakkaana menet kohti hiilineutraaliutta ilman, että sinun tarvitsee tehdä sen suhteen erillisiä investointeja.

Onko kaukolämpö kilpailukykyinen lämmitysmuoto?

Muihin lämmitysmuotoihin verrattuna Turun seudun kaukolämpö on hinnaltaan kilpailukykyinen ja kustannustehokas lämmitysmuoto. Kaukolämpö on täyttä lämmityspalvelua, jossa asiakkaan ei tarvitse huolehtia kiinteistön lämmityksestä. Kaukolämpölaitteet ovat yksinkertaisia ja pitkäikäisiä sekä vaivattomia käyttää. Useimmat muut lämmitysmuodot, kuten öljylämmitys ja maalämpö, ovat tavallisesti kokonaan asiakkaan vastuulla. Kun laitteisto on kerran hankittu ja asennettu, kunnossapidosta, säädöistä sekä polttoaineesta tämän on huolehdittava itse. Jos laitteet hajoavat keskellä yötä, apua voi olla hankala saada. Kaukolämmityksen suuri etu on se, että palveluntarjoaja vastaa järjestelmän ylläpidosta ja siitä, että lämmöntoimitus kiinteistöön on katkeamatonta.

Mitä tarkoittaa energiamaksu? Entä tehomaksu?

Kaukolämmössä maksat käyttämästäsi lämpöenergiasta energiamaksun. Energiamaksu on kausihinnoiteltu ja se on jaettu neljään kauteen: kevät, kesä, syksy ja talvi. Tehomaksu puolestaan perustuu kiinteistön käyttämään lämmitystehoon eli sopimustehoon, jonka suuruus sovitaan yhdessä kiinteistön omistajan kanssa.

Miksi valita kaukolämpö?

Kaukolämpö on helppo, toimitusvarma ja ekologinen lämmitysmuoto. Kaukolämmöllä on pitkä historia Suomessa ja se on myös Suomen suosituin lämmitysmuoto. Kaukolämpö on sataprosenttista lämmityspalvelua, jossa lämpöyhtiö huolehtii lämmön toimittamisesta kiinteistöön ympäri vuorokauden. Kaukolämmön voit saada myös avaimet käteen -toimituksella, joka sisältää kaukolämpöliittymän ja lämmönjakokeskuksen. Kysy lisää asiantuntijoiltamme.

Miten ja missä kaukolämpöä tuotetaan?

Kaukolämpöä tuotetaan paikallisesti erilaisissa lämpölaitoksissa, jotka sijaitsevat nimestään huolimatta varsin lähellä. Turun seudulla suurin osa kaukolämmöstä tuotetaan Naantalissa monipolttoainevoimalaitoksessa. Lisäksi kaukolämpöä tehdään mm. lämpöpumpuilla Kakolassa, hake- ja pellettilämpölaitoksissa Orikedolla ja Luolavuoressa sekä talven huippukulutuksen aikaan myös eri puolella sijaitsevissa öljylämpökeskuksissa. Kaukolämmön tuotanto Turun seudulla tulee olemaan täysin uusiutuvaa vuoteen 2029 mennessä.

Mitä kaukolämpö on ja miten se toimii?

Kaukolämpö on Suomen yleisin lämmitysmuoto. Kaukolämmössä siirretään lämpöä asiakkaille kaksiputkista verkostoa pitkin. Menoputkessa kulkee lämpölaitokselle kuumennettu vesi asiakkaalle. Paluuputkessa puolestaan lämmön luovuttanut vesi palaa laitokselle uudelleen lämmitettäväksi. Asiakas hyödyntää kaukolämpöveden lämmön lämmönjakokeskuksella, jossa on oma siirrin tilojen lämmitykselle ja lämpimälle käyttövedelle.

Haluatko tietää lisää?
Lähetä meille yhteydenottopyyntö

Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä muutaman arkipäivän sisällä toimistoaikaan.

Voit myös ottaa suoraan yhteyttä asiantuntijaamme

Harri Lehto.

Harri Lehto

Avainasiakaspäällikkö

02 2628 001

harri.lehto@turkuenergia.fi

LinkedIn

Harri vastaa yritysasiakkaiden kaukolämpö ja -jäähdytysratkaisuista sekä yhteydenpidosta avainasiakkaisiimme.

Kaukolämmön lisämahdollisuudet

image 100

Kaukojäähdytys

 • Kaukojäähdytyksessä jäähdytysenergia tuodaan koteihin kaukojäähdytysverkostossa.

 • Samalla kiinteistön ylimääräinen lämpöenergia siirretään kaukolämpöverkkoon käytettäväksi esimerkiksi käyttöveden lämmitykseen.

 • Yli 80 % kaukojäähdytyksestä tuotetaan Kakolan lämpöpumppulaitoksessa hyödyntämällä jäteveden hukkaenergiaa.

image 101

Lähijäähdytys

 • Lähijäähdytyksessä lämpöpumppu hyödyntää kiinteistössä syntyvän hukkalämmön ottamalla sen talteen ja muuntamalla sen viilennykseksi.

 • Viilennys jaellaan kiinteistön sisällä huomaamattomilla ja hiljaisilla sisäyksiköillä, joiden avulla kukin käyttäjä voi itse määrittää sopivan lämpötilan.

 • Lähijäähdytys tuotetaan täysin uusiutuvasti. Se tuotetaan energiatehokkaasti ja rakennuksesta kerätty hukkalämpö hyödynnetään kaukolämpöverkossa.

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.