fbpx

Lämpöä läheltä.
Kaukaa viisaasti.

Kaukolämpö on käyttäjälle vaivaton ja ekologinen lämmitysmuoto. Sen hinta tulee jatkossakin olemaan kilpailukykyinen. Tämä johtuu siitä, että investoinnit uusiutuvaan kaukolämmön tuotantoon on toteutettu ennakoiden.

Kilpailukykyinen hinta

Kaukolämmityksessä et maksa pelkästään lämmöstä, vaan myös siitä, että sinulla on 24/7 toimiva lämmitys. Hintaamme sisältyy mm. ylläpito ja päivystys, teknologian päivitys, vastuu energiantuotannosta ja sitoutuminen uusiutuvaan energiantuotantoon.

Ekologisuus

Kaukolämpömme CO2-päästöt ovat tippuneet lähes 80 % vuodesta 2017 lähtien. Kaukolämpö tuotetaan jo nyt 80 % uusiutuvilla energialähteillä: hukkalämmöllä ja biopolttoaineella. Vuonna 2029 kaukolämpö tuotetaan 100 % uusiutuvilla energialähteillä.

 

24/7 toimivaa palvelua

Kaukolämmön toimitus kiinteistöösi varmistetaan joka hetki. Olipa joulu tai juhannus, valvomme kaukolämpöverkkoa 24/7. Jos ongelmia ilmenee, hoidamme ne kuntoon. Kaukolämpöasiakkaanamme sinun ei tarvitse enää ajatella lämpöasioita ollenkaan.

Kilpailukykyinen hinta

Kaukolämpö on taloudellisesti fiksu valinta: lämmön lisäksi hintaan kuuluu huoltovarma 24/7-palvelu, joka tekee kodin tai kiinteistön lämmityksestä helppoa, huoletonta ja toimintavarmaa.

Turku Energian kaukolämmön hinta tulee vastaisuudessakin olemaan laskusuuntainen, koska suuret investoinnit on jo tehty.

Kaukolämpöön sisältyy

 • Pitkäikäiset ja huoltovapaat laitteet
 • Suunnittelun ohjeistus ja käyttöönottotarkastus
 • Ylläpito ja päivystys 24/7
 • Teknologian päivitys
 • Vastuu energiantuotannosta
 • Skaalautuminen kiinteistön muuttuviin tarpeisiin
 • Sitoutuminen uusiutuvaan energiantuotantoon
 • Käyttökokemuksen jatkuva kehittyminen

Kaukolämpö tuotetaan jo nyt 80 % uusiutuvilla energialähteillä

Kaukolämpö tuotetaan lähellä – Naantalin monipolttoainelaitoksessa ja muissa pienemmissä laitoksissa Turun seudulla. Kun uusiutuvien energialähteiden osuus kaukolämmön tuotannossa kasvaa, on sinullekin toimitettu kaukolämpö entistä enemmän lähilämpöä.

Vuoden 2020 kaukolämmön ominaispäästöt olivat 71 kgCO2/MWh myytyä energiaa kohden. Päästöt laskevat arviolta 18,1 kg:aan vuonna 2025 ja nollaan vuoteen 2030 mennessä.

Haluatko jo nyt 100 % vihreää kaukolämpöä?

Ota Ekotakuu Lämpö, joka takaa, että kaukolämpösi on tuotettu täysin uusiutuvasti. Jätä meille yhteydenottopyyntö niin kerromme lisää.

Turku Energian uusiutuvien osuus kaukolämmössä vuosina 2017-2029 graafissa kuvattuna.

Turku Energian kaukolämmön CO2-vapaan tuotannon kehittyminen.

Vihreä pisara, josta nousee höyryä. Piirroskuva.

Hukkalämpöä jätevedestä

Kaukolämpöä ja -jäähdytystä tuotetaan puhdistetusta jätevedestä Kakolan lämpöpumppulaitoksessa. Kun lämpöpumppu ottaa talteen jäteveden sisältämän lämpöenergian, saadaan kaukolämpöä 11 000 pientalon vastaavan vuosikulutuksen verran. Samalla hiilidioksidipäästöt laskevat jopa 50 000 tonnia vuodessa.

Vihreäreunainen putkenpää jossa mutka oikealle. Piirroskuva.

Hukkalämpöä savukaasuista

Naantalin monipolttoainelaitoksen uusi savukaasulauhdutin ottaa talteen energiaa biopolttoaineiden poltosta syntyvästä kosteasta savukaasusta, joka muutoin haihtuisi savupiipusta taivaalle. Vuodessa päästötöntä hukkaenergiaa tuotetaan noin 250 GWh, mikä vastaa noin 600 kerrostalon lämmön kulutusta.

Kolme vihreää puunlehteä kiertämässä kehää. Piirroskuva.

Lämpöä metsistä

Kaukolämmön perustuotannossa Naantalin monipolttoainelaitoksella käytetään suurilta osin energialähteenä metsäteollisuuden sivuvirtoja ja hyvälaatuista jätepuuta ja pahvia. Laitoksen omistaa Turun Seudun Energiantuotanto, jonka yksi pääomistajista on Turku Energia. Muissa tuotantolaitoksissamme Luolavuoressa, Artukaisissa ja Orikedolla käytämme hakuutähteitä, pellettiä ja metsähaketta.

24/7 palvelua kaukolämmön asiakkaille

Turku Energian kaukolämpö on 100-prosenttisesti palvelutuote: voit nauttia täydellisestä olosuhteesta kiinteistössäsi, kun me hoidamme kaiken muun. Käytettävissäsi on henkilöstömme, joka huolehtii, että lämpöä riittää kaikille vuoden jokaisena päivänä ja 24/7.

Kaukolämpölaitteistomme ovat toimintavaroja ja pitkäikäisiä. Jos lämmityksessä olisikin ongelmia, asiantuntijamme auttavat sinua.

Turku Energian sähköauto, jonka sisällä istuu työntekijä.

Tästä ilmaiseksi kattava opas kaukolämpöasioihin

Jättämällä yhteystietosi alle lähetämme sinulle ilmaiseksi kattavan kaukolämpöoppaan, josta löydät mm:

 • Esimerkkilaskelmat lämmityskustannuksiin
 • Kysymyslista taloyhtiön yhtiökokouksen tueksi lämmitysmuodon valinnassa
 • Lämmitysmuotojen vertailutaulukko
Opasvihko, jonka kannessa on kollaasikuva kaukolämmöstä.

Haluatko tietää lisää?
Lähetä meille yhteydenottopyyntö

Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä muutaman arkipäivän sisällä toimistoaikaan.

Voit myös ottaa suoraan yhteyttä asiantuntijaamme

Susanna ja Tommy auttavat sinua kaukolämpöön liittyvissä kysymyksissä.

Susanna Tuominen.

Susanna Tuominen

Avainasiakaspäällikkö

puh. 02 2628 880
susanna.tuominen@turkuenergia.fi
LinkedIn

Susanna vastaa kaukolämmön ja -jäähdytyksen myynnistä. Hän huolehtii aktiivisesta yhteydenpidosta avainasiakkaidemme sekä sidosryhmiemme kanssa.

Tommy Rönnqvist.

Tommy Rönnqvist

Avainasiakaspäällikkö

puh. 02 2628 633
tommy.ronnqvist@turkuenergia.fi
LinkedIn

Tommy vastaa kaukolämmön ja -jäähdytyksen myynnistä. Hän vastaa taloyhtiöille ja yrityksille tarjottavista lämmitys- ja jäähdytysratkaisuita. Hän huolehtii aktiivisesta yhteydenpidosta avainasiakkaidemme sekä sidosryhmiemme kanssa.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.