fbpx

Lähijäähdytyksellä viileää
kaukolämpöverkon alueen yrityksille

Ikoni, lähijäähdytys, jäähdytysratkaisut.

Ekologista viileää sinne, minne kaukojäähdytysverkko ei yllä

Kaukojäähdytys on jäähdyttänyt Turun keskustan alueen kiinteistöjä jo kahden vuosikymmenen ajan. Kasvavan kysynnän vuoksi halusimme tarjota jäähdytysratkaisun myös niihin kiinteistöihin, jotka sijaitsevat kaukojäähdytysverkon ulkopuolella. Tarpeesta syntyi lähijäähdytys.

Lähijäähdytys perustuu järjestelmään, joka ottaa lämmön talteen rakennuksen huoneista ja muuntaa sen lämpöpumpun avulla viilennykseksi. Huoneistoihin tulee huomaamaton ja hiljainen sisäyksikkö, jonka kautta viilennys leviää rakennukseen.

Niin tasaista viilennystä, ettet huomaakaan

Voisi jopa sanoa, että hyvä, keskitetty jäähdytys tekee kiinteistön jokaisesta asunnosta läpitalon huoneiston.
Jäähdytysratkaisumme ovat lähes näkymättömiä, äänettömiä ja luovat juuri oikean olosuhteen.

Ikoni, kuu ja tähdet.

Helppo ja vaivaton

Loppukäyttäjälle lähijäähdytysjärjestelmä on hiljainen, huomaamaton ja toimintavarma – ei meluavia ja suuria ulkoyksiköitä tai muita näkyviä laitteita.

 

 

 

Ikoni, lämpökierto talon sisällä.

Ekologinen ja energiatehokas

Lähijäähdytys on täysin uusiutuvaa. Se tuotetaan energiatehokkaasti ja syntyvä lämpö hyödynnetään kaukolämpöverkossa.

 

 

Ikoni, käden päällä lumihiutale.

Selkeästi hinnoiteltu palvelutuote

Lähijäähdytys on kuluttajalle huoleton, sillä käyttäjä maksaa jäähdytyksestä kiinteää kuukausihintaa. Kuukausihintaan sisältyy laitteiston käyttämä sähköenergia, huollot, ylläpito ja 24/7 päivystys.

Ikoni, rakennuksen arvo nousee.

Lisäarvoa kiinteistölle

Jäähdytys nostaa asumismukavuutta ja kiinteistön arvoa. Se sopii niin palvelutaloihin, toimistoihin kuin taloyhtiöihinkin, ja on helpoin asentaa rakentamisen tai linjasaneerauksen yhteydessä.

Lähijäähdytyksellä energiatehokkuutta kaukolämpöverkon alueelle

Lähijäähdytys tuotetaan aina energiatehokkaasti ja täysin uusiutuvasti. Prosessista syntyvä lämpö hyödynnetään kaukolämpöverkostossa.

Kartta alueesta, jonne kaukojäähdytysverkko yltää.

Asutko kaukojäähdytyksen alueella?

Referenssitarinat

Sairaala varautuu häiriöihin

Sairaalan tietojärjestelmäpalvelimien jäähdytystarve on valtava. Käytännössä atk-konesali ei pysty toimimaan, jos jäähdytys ei toimi. Myös kuvantamislaitteet tarvitsevat jäähdytystä. Tyks ja Turku Energia keskustelevat säännöllisesti varautumisasioista. Asioihin varaudutaan yhdessä, jotta ongelmatilanteessa osataan toimia välittömästi.

 

 

Lämpöpumppu viilentää Ypsilonin

Yli-Maarian monitoimitalossa Ypsilonissa asennettiin moderni lämpöpumppuratkaisu, joka jäähdyttää tilat asiakkaan tarpeiden mukaan. Samalla hyödynnetään huoneilmasta kerätty hukkalämpö. Ilmastointijärjestelmästä tuleva lämmin ilma lämmittää ensin kiinteistön lämmityspiirin veden. Lämmin vesi siirretään itse lämpöpumppuun, joka ottaa lämmön talteen höyrystimessä ja jäähdyttää veden jälleen ilmanvaihtoa varten.

Viileänä helteelläkin

– Olen ollut sataprosenttisen tyytyväinen kaukojäähdytykseen. Se on ihanan huomaamaton ja toimintavarma. Vuosikymmenen hellekesänäkään ei tarvinnut kärvistellä kuumaassa asunnossa, toteaa Turussa Loft-tehtaalla asuva Marja Aaltonen.

 

 

 

Jätä yhteydenottopyyntö

Asiantuntijamme

Jari Kairama

Lämpöpalvelupäällikkö
puh. 02 2628 172
jari.kairama@turkuenergia.fi

Jari vastaa kaukolämmön ja -jäähdytyksen sopimuksista, liittymistä ja mittauksista. Hän vastaa myös asiakaslaitetarkastuksista ja teknisestä asiakaspalvelusta.

Mika Karbin.

Mika Karbin

Tuotepäällikkö

puh. 02 2628 408
mika.karbin@turkuenergia.fi
LinkedIn

Mika vastaa erikoiskohteiden lämmitys-, jäähdytys- ja höyryratkaisujen myynnistä, kehittämisestä ja toteutuksesta. Hän osaa kertoa esimerkiksi erilaisista lämpöpumppuihin perustuvista ratkaisuista sekä perinteisten lämmitystapojen ja uusien ratkaisujen yhdistelmistä.

Tommy Rönnqvist.

Tommy Rönnqvist

Avainasiakaspäällikkö

puh. 02 2628 633
tommy.ronnqvist@turkuenergia.fi
LinkedIn

Tommy vastaa kaukolämmön ja -jäähdytyksen myynnistä. Hän vastaa taloyhtiöille ja yrityksille tarjottavista lämmitys- ja jäähdytysratkaisuita. Hän huolehtii aktiivisesta yhteydenpidosta avainasiakkaidemme sekä sidosryhmiemme kanssa.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.