fbpx

Ekotakuu – lämmitystä ja jäähdytystä yrityksille 100 % uusiutuvasti

Haluatko pitää yrityksesi hiilijalanjäljen kurissa? Ekotakuu Lämpö -palvelullamme saat 100 % uusiutuvaa kaukolämpöä, jolla voit nollata yrityksesi hiilidioksidipäästöt lämmitysenergian osalta.

Ikoni, lämpökierto talon sisällä.

Ekotakuu Lämpö

Lue alempaa, miten hankit Ekotakuu Lämpö -lisäpalvelun kaukolämpösopimukseen!
Ikoni, viileää talon sisällä.

Ekotakuu Jäähdytys

Kaikki jäähdytysasiakkaamme kuuluvat automaattisesti Ekotakuu Jäähdytykseen – veloituksetta!

Ekotakuu Sähkö

Ekotakuu Sähköstä saat lisää tietoa sähkösopimusten yhteydessä.

Miten yritykseni hyötyy Ekotakuusta?

  • Ekotakuu-asiakkaana yrityksesi on mukana luomassa ympäristöystävällistä ja kestävää tulevaisuutta. Yrityksesi voi jopa nollata hiilidioksidipäästönsä lämmitysenergian osalta. Tämä on erinomainen teko ympäristön puolesta ja se tuo myös yrityksesi toiminnalle lisäarvoa.
  • Ekotakuu-asiakkaille voidaan pyynnöstä toimittaa diplomi, jonka avulla ekoteosta voi viestiä asiakkaille ja yhteistyökumppaneille.

Miten Ekotakuu toimii?

Ekotakuu Lämpö

  • Takaamme, että Ekotakuu Lämpö -palvelun valinneen asiakkaan ostama kaukolämpö on tuotettu 100 % uusiutuvilla energialähteillä.
  • Lisäksi Turku Energia ohjaa säännöllisesti osan Ekotakuu Lämpö -palvelun varoista Luonnonperintösäätiölle paikallisten metsien suojeluun.
  • Ekotakuu sopii sekä voimassaoleviin että uusiin kaukolämpösopimuksiin. Tilaus on mahdollista aloittaa myös takautuvasti kuluvan kalenterivuoden alusta. Sopimus on voimassa kalenterivuoden kerrallaan. Palvelu tulee lisäpalvelurivinä kaukolämpölaskuun.

Ekotakuu Jäähdytys

  • Kaikki jäähdytysasiakkaamme kuuluvat automaattisesti Ekotakuu Jäähdytykseen.

Sertifikaatti varmennuksesta

Missä uusiutuvaa lämpöä ja jäähdytystä tuotetaan?

Kaukolämpö

Uusiutuvaa kaukolämpöä tuotetaan esimerkiksi Naantalin monipolttoainevoimalaitoksessa, Orikedon biolämpölaitoksessa, Kakolan lämpöpumpuilla ja Luolavuoren pellettilämpölaitoksessa.

Kaukojäähdytys

Uusiutuvaa kaukojäähdytystä tuotetaan Kakolan lämpöpumppulaitoksessa hyödyntämällä puhdistetun jäteveden hukkaenergiaa.

Uusiutuvaa energiaa alusta loppuun

Sekä lämmön että jäähdytyksen tuotannossa ja siirrossa käytetty sähköenergia on tuotettu uusiutuvilla energialähteillä.

Vuoden 2020 loppuun mennessä on Turun seudun kaukolämmöstä tuotettu jo 80 prosenttia uusiutuvilla energialähteillä. Vuoden 2022 aikana luovumme kivihiilestä kaukolämmön perustuotannossa.

Mitä Ekotakuu maksaa?

Ekotakuu Lämpö

Ekotakuu Lämpö -lisäpalvelun hinta on 1,24 €/MWh (alv. 24 %). Hinta lisätään voimassa olevaan kaukolämmön energiahinnan kausihintaan.

Ekotakuu Jäähdytys

Ekotakuu Jäähdytys -lisäpalvelu kuuluu veloituksetta kaikille jäähdytysasiakkaillemme.

Tilaa Ekotakuu-palvelu yrityksellesi

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.