Ekotakuu – lämmitystä ja jäähdytystä yrityksille hiilineutraalisti

Haluatko pitää yrityksesi hiilijalanjäljen kurissa? Ekotakuu Lämpö -palvelullamme saat 100 % uusiutuvaa kaukolämpöä, jolla voit nollata yrityksesi hiilidioksidipäästöt lämmitysenergian osalta.

Ikoni, lämpökierto talon sisällä.

Ekotakuu Lämpö

Lue alempaa, miten hankit Ekotakuu Lämpö -lisäpalvelun kaukolämpösopimukseen!
Ikoni, viileää talon sisällä.

Ekotakuu Jäähdytys

Kaikki jäähdytysasiakkaamme kuuluvat automaattisesti Ekotakuu Jäähdytykseen – veloituksetta!

Ekotakuu Sähkö

Ekotakuu Sähköstä saat lisää tietoa sähkösopimusten yhteydessä.

Miten yritykseni hyötyy Ekotakuusta?

  • Ekotakuu-asiakkaana yrityksesi on mukana luomassa ympäristöystävällistä ja kestävää tulevaisuutta. Yrityksesi voi jopa nollata hiilidioksidipäästönsä lämmitysenergian osalta. Tämä on erinomainen teko ympäristön puolesta ja se tuo myös yrityksesi toiminnalle lisäarvoa.
  • Ekotakuu-asiakkaille toimitamme diplomi, jonka avulla ekoteosta voi viestiä asiakkaille ja yhteistyökumppaneille.

Miten Ekotakuu toimii?

Ekotakuu Lämpö

  • Takaamme, että Ekotakuu Lämpö -palvelun valinneen asiakkaan ostama kaukolämpö on tuotettu 100 % uusiutuvilla energialähteillä.
  • Lisäksi Turku Energia ohjaa säännöllisesti osan Ekotakuu Lämpö -palvelun varoista Luonnonperintösäätiölle paikallisten metsien suojeluun.
  • Ekotakuu sopii sekä voimassaoleviin että uusiin kaukolämpösopimuksiin. Tilaus on mahdollista aloittaa myös takautuvasti kuluvan kalenterivuoden alusta. Sopimus on voimassa kalenterivuoden kerrallaan. Palvelu tulee lisäpalvelurivinä kaukolämpölaskuun.

Ekotakuu Jäähdytys

  • Kaikki jäähdytysasiakkaamme kuuluvat automaattisesti Ekotakuu Jäähdytykseen.

Alkuperätakuilla varmennettua

  • Ekotakuu Lämpö ja Ekotakuu Jäähdytys kuuluvat Energiaviraston ylläpitämään lämmityksen ja jäähdytyksen alkuperätakuujärjestelmään.

Missä uusiutuvaa lämpöä ja jäähdytystä tuotetaan?

Kaukolämpö

Uusiutuvaa kaukolämpöä tuotetaan esimerkiksi Naantalin monipolttoainevoimalaitoksessa, Orikedon biolämpölaitoksessa, Kakolan lämpöpumpuilla ja Luolavuoren pellettilämpölaitoksessa.

Kaukojäähdytys

Uusiutuvaa kaukojäähdytystä tuotetaan Kakolan lämpöpumppulaitoksessa hyödyntämällä puhdistetun jäteveden hukkaenergiaa.

Uusiutuvaa energiaa alusta loppuun

Sekä lämmön että jäähdytyksen tuotannossa ja siirrossa käytetty sähköenergia on tuotettu uusiutuvilla energialähteillä.

Vuonna 2022 Turun seudun kaukolämmöstä lähes 80 % oli tuotettu uusiutuvilla energialähteillä. Tavoitteenamme on olla hiilineutraali vuoteen 2029 mennessä.

Mitä Ekotakuu maksaa?

Ekotakuu Lämpö

Ekotakuu Lämpö -lisäpalvelun hinta on 1,24 €/MWh (alv. 24 %). Hinta lisätään voimassa olevaan kaukolämmön energiahinnan kausihintaan.

Ekotakuu Jäähdytys

Ekotakuu Jäähdytys -lisäpalvelu kuuluu veloituksetta kaikille jäähdytysasiakkaillemme.

Tilaa Ekotakuu-palvelu yrityksellesi

Voit myös ottaa suoraan yhteyttä asiantuntijaamme

Harri Lehto.

Harri Lehto

Avainasiakaspäällikkö

02 2628 001

harri.lehto@turkuenergia.fi

LinkedIn

Harri vastaa yritysasiakkaiden kaukolämpö ja -jäähdytysratkaisuista sekä yhteydenpidosta avainasiakkaisiimme.

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.