Ympäristövastuu

Meille on tärkeää, että voimme mahdollistaa jokaiselle asiakkaallemme puhtaan energiaomatunnon. Meidän tehtävämme on toimia niin, että asiakkaidemme hiilijalanjälki pienenee. Olemme sitoutuneet hiilineutraalin ja uusiutuvan energian lisäämiseen, päästöjen vähentämiseen, energiatehokkuuden lisäämiseen ja ympäristövaikutusten minimointiin.

Vastuullisia tekoja puhtaan energiaomantunnon eteen.

Vähennämme päästöjä määrätietoisesti

Vuoteen 2023 mennessä vähennämme Turun seudun kaukolämmön ominaispäästöjä 85 prosenttia vuoden 2017 päästötasoon verrattuna. Lue lisää energiantuotannostamme.

Meitä ohjaa ilmasto- ja ympäristöhjelma

Ilmasto- ja ympäristöohjelmamme on aito työkalu kohti vihreämpää huomista. Nykyisessä ohjelmassamme olemme määritelleet ilmasto- ja ympäristötavoitteemme vuosille 2021–2023.

Puhdas energiaomatunto

Jokaisen valinnoilla on väliä. Kannustamme asiakkaitamme vihreisiin valintoihin ja säästämään energiaa.

Kohti hiilineutraalia Turkua

Sähkön- ja lämmöntuotantomme tulee olemaan vuoteen 2029 mennessä hiilineutraalia. Olemme sitoutuneet Turun kaupungin hiilineutraali Turku 2029 -tavoitteeseen ja olleet mukana Turun kaupungin ilmasto- ja energiasuunnitelman laatimisessa. Tarjoamme turunseutulaisille ja muille asiakkaillemme hiilivapaata ja uusiutuvilla energialähteillä tuotettua sähköä, lämpöä, jäähdytystä ja höyryä. Kehitämme jatkuvasti uusia, energiatehokkaita tuotteita ja palveluita.

Energiatehokkuussopimukset

Turku Energia ja Turku Energia Sähköverkot ovat sitoutuneet energia-alan Energiapalvelujen energiatehokkuussopimukseen 2017–2025. Kehitämme asiakkaillemme uusia innovatiivisia energiapalveluita ja energiatehokkuustoimia. Olemme sitoutuneet myös oman energiankäyttömme tehostamiseen energian jakelussa ja tuotannossa. Tavoitteena on säästää omasta energiankäytöstä 6 % vuoteen 2025 mennessä. Säästöjä on löytynyt muun muassa kaukolämmön verkostohäviöiden minimoimisella. Uudelle toimistollemme InfraCitylle on myönnetty LEED Platina -ympäristösertifikaatti.

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.