Turku Energian ilmasto- ja ympäristöohjelma

Ympäristöohjelma koskee koko Turku Energiaa ja Turku Energia Sähköverkkoja ja sen valmistelussa on huomioitu henkilöstön ja sidosryhmien antamia palautteita. Ohjelma on osa ISO 14001 sertifioitua ympäristöjärjestelmäämme ja sitä päivitetään vuosittain. Ohjelman toteutumista seurataan kuukausittain yksiköissämme.

Tutustu ympäristöohjelmamme tavoitteisiin vuosille 2021–2023

1. päämäärä

Teemme töitä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi sekä hiilineutraalin Turun puolesta

2. päämäärä

Tarjoamme älykkäitä energiaratkaisuja

3. päämäärä

Rakennamme kestävää energiatulevaisuutta

4. päämäärä

Tuemme vastuullista sidosryhmätoimintaa

Turku Energian kehitysinsinööri Jussi Suvanto.

1. Päämäärä: Teemme töitä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi sekä hiilineutraalin Turun puolesta

2. Päämäärä: Tarjoamme älykkäitä energiaratkaisuja

Kaksi miestä tutustumassa sähköauton latauslaitteeseen kerrostalon parkkipaikalla.
Lotta Lyytikäinen ja Taina Riekkinen Skanssissa.

3. Päämäärä: Rakennamme kestävää energiatulevaisuutta

4. Päämäärä: Tuemme vastuullista sidosryhmätoimintaa

Metsityshanke.
Vesipisara ja teksti "Itämerihaaste, mekin olemme mukana". Piirroskuva.

Puhdas, tuottava ja yhteinen Itämeri.
Me olemme mukana.

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.