fbpx

Bioenergia

Lisäämme tuotannossamme ja hankinnassamme tavoitteellisesti uusiutuvien ja hiilidioksidivapaiden energialähteiden määrää korvaamalla fossiilisia polttoaineita biopolttoaineilla, kuten pelletillä, biomassalla tai biokaasulla.

Picture 011

Biopolttoaineilla tuotettua energiaa

Konkreettisia esimerkkejä ovat:

  • Luolavuoren pellettilaitos
  • Orikedon hakelämpökeskus
  • Puuhaketta käyttävä Artukaisten höyrylämpökeskus
  • Puhdistamolietteestä tuotetun biokaasun hyödyntäminen

Korvaamme omassa vara- ja huipputehon tuotannossamme öljyn käyttöä esimerkiksi pelletillä. Vuonna 2015 valmistunut Luolavuoren pellettilämpökeskus korvaa noin puolet kaukolämmön vara- ja huipputuotannossa käytetystä öljystä.

Siirrymme uusiutuviin polttoaineisiin myös höyryn tuotannossa. Vaihtoehtoina ovat biomassa tai erilaiset biokaasuun perustuvat ratkaisut.

Osallistuimme Turun Seudun Energiantuotanto Oy:n osakkuusyhtiönä vuonna 2017 valmistuneen Naantalin monipolttoainevoimalaitoksen rakentamiseen, joka tuottaa sekä sähköä että lämpöä biopolttoaineilla. Voimalaitoksen valmistuttua kivihiilen käyttö energiantuotannossamme vähentyi selvästi ja korvautui bioenergialla. Tämä vähensi hiilidioksidipäästöjä merkittävästi.

Valtaosa biopolttoaineesta, kuten puuhake ja kuori, hankitaan lähialueelta sekä mahdollisesti merikuljetuksin.

Tutustu kaukolämmön tuotantolaitoksiimme.

 

 

 

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.