fbpx
Lehti käännettynä rullalle. Ohessa logo: "Hiilineutraali painotuote".

Valopilkku-lehti on nyt hiilineutraali

22.02.2021 // Teksti Pirkko Soininen

Valopilkku-lehti on tästä numerosta alkaen hiilineutraali painotuote. Lehteä painava Punamusta on vähentänyt päästöjään tuotannon jokaisessa vaiheessa. Jäljelle jäävät päästöt se kompensoi metsitys- ja metsiensuojeluhankkeiden kautta.

– Laskemme hiilidioksidipäästöt vaiheittain aina paperista rahtiin ja työntekijöiden työmatkoihin. Olemme vähentäneet omia päästöjämme 20 prosentilla vuodesta 2018 ja tavoite on saavuttaa merkittäviä päästövähennyksiä myös jatkossa. Hiilineutraali painotuote on konkreettinen teko ilmaston hyväksi, toteaa Punamustan laatu- ja ympäristöpäällikkö Jari Martovaara.

– Faktapohjaiseen tietoon ja konkreettisiin toimiin on suuri tarve. Niihin tarpeisiin pyrimme vastaamaan ja tuomaan esiin luotettavia tapoja yhteisen ilmastohaasteen voittamiseksi, Murtovaara jatkaa.

– Turku Energialle vihreät arvot ovat luonnollisesti tärkeitä ja iloitsemmekin kovasti uudesta hiilineutraalista lehdestämme. Pyrimme kaikessa tekemisessämme huomioimaan ympäristöystävällisyyttä ja siksi halusimme toteuttaa asiakaslehtemmekin hiilineutraalina, toteaa Turku Energian myyntijohtaja Harri Salo.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.