Lunta puun oksissa.

Tutustu Turku Energian uuteen ympäristöohjelmaan

Turku Energian uusi ympäristöohjelma vuosille 2018-2020 on valmistunut. Ohjelmaan on kirjattu yhteensä 46 ympäristön suojelemiseen tähtäävää toimenpidettä.

− Ympäristöohjelman laadintaan ovat osallistuneet kaikki Turku Energian yksiköt, ja olemme huomioineet myös sidosryhmiemme palautteet, kertoo Turku Energian ympäristö- ja laatupäällikkö Minna Niemelä.

Ohjelma on osa Turku Energian ISO 14001 -sertifioitua ympäristöjärjestelmää, ja se on järjestyksessään jo yhtiön seitsemäs ympäristöohjelma.

Ympäristöohjelman merkittävimmät päämäärät ovat:

  • Uusiutuvan energian lisääminen 50 prosenttiin (tavoite tarkistetaan ja sitä tullaan mahdollisesti nostamaan vuoden 2018 aikana).
  • Päästöjen vähentäminen korvaamalla fossiilisia polttoaineita vähäpäästöisemmillä vaihtoehdoilla sekä suosimalla vähemmän kuormittavia tuotantotekniikoita.
  • Energiatehokkuuden lisääminen niin omassa toiminnassamme kuin asiakkaidemme toiminnassa.
  • Vastuullisuusviestinnän lisääminen.

Ohjelman toteutusta seurataan kuukausittain liiketoimintayksiköissämme. Tutustu tarkemmin ympäristöohjelmaamme.

13.12.2017

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.