fbpx
Kuvituskuva, sertifikaatti.

Sertifikaatit Naantalin voimalaitokselle

24.02.2020 // Teksti Pirkko Soininen

Turku Energia on laajentanut ISO 9001 laatujärjestelmän, ISO 14001 ympäristöjärjestelmän ja OHSAS 18001 työterveys- ja turvallisuusjärjestelmän sertifikaatit koskemaan myös käyttö- ja kunnossapitoa Naantalin voimalaitoksella. Turku Energian kaikilla yksiköillä on ollut sertifikaatit jo 15 vuotta. Alun perin sertifikaatteja päätettiin hakea, koska ne antavat systemaattisuutta toiminnan kehittämiseen ja jatkuvaan parantamiseen. Sertifikaatit velvoittavat sitoutumaan jatkuvaan parantamiseen ja arvioimaan riskejä. Ulkoinen auditointi on kerran vuodessa ja sisäiset auditoinnit kaksi kertaa vuodessa.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.