Raisio Loimun lentopalloilijoita.

Tue juniorilentopalloa puhtaalla Loimu Sähköllä

Me Turku Energialla haluamme tehdä paikallisesti hyvää niin ympäristölle kuin ihmisillekin. Hankkimalla Loimu Sähkö -sopimuksen tuet juniorilentopalloa ja mahdollistat laadukkaan harrastustoiminnan myös tulevaisuudessa.

Ohjaamme jokaisen sähkösopimuksen tuotosta osan Raision Loimu juniorit ry:n tukemiseksi. Loimujunnujen puheenjohtaja Timo Murtojärven mukaan kohdennetut varat ohjataan ensisijaisesti harjoituksiin ja leiritoiminnan tukemiseen.

– Junnutoimintaa pyöritetään talkooperiaatteella, ja kaikki ne kustannukset, joita ei tarvitse periä osallistujilta, ovat kotiinpäin, Timo toteaa.

Loimu Sähkö on myös ekoteko, sillä se tuotetaan puhtaasti tuulivoimalla ilman hiilidioksidipäästöjä.

Oranssia energiaa kentille

Loimu Sähkö on mainio tapa tukea paikallista urheilutoimintaa. Loimun junioritoiminta on vireää niin tyttöjen kuin poikienkin puolella, ja seuran väreissä urheilee tällä hetkellä noin 250 lasta ja nuorta. Junioritoiminta koostuu muun muassa harjoituksista ja pelireissuista, joista junnujen suuressa suosiossa on vuosittain pelattava lentopalloturnaus Power Cup.

– Turku Energian kanssa olemme jo aiemmin toteuttaneet muun muassa ympäristöpäivän ja junioreiden Oranssia Voimaa -lentopalloleirejä, ja Loimu Sähkö avaa uusia mahdollisuuksia kehittää lasten ja nuorten liikkumista, seuran toiminnanjohtaja Jani Nieminen näkee.

Monipuolinen yhteistyö kantaa

Raision Loimu on Suomen menestynein lentopallon erikoisseura, ja se on pelannut pisimpään yhtäjaksoisesti lentopallon pääsarjassa. Jani kertoo, että pitkäaikaiset kumppanuudet ovat seuralle tärkeitä, sillä ne luovat kestävää pohjaa junioreiden harrastustoiminnan pyörittämiselle.

– Turku Energia on ollut jo vuosia yksi pääyhteistyökumppaneistamme. Yhteistyömme on ollut hyvää ja monipuolista, ja sen merkitys Loimulle on iso. Turku Energia puolestaan saa Loimun kautta kontakteja Raision, Naantalin ja Maskun suunnalta sekä tietysti lentopallokentiltä ympäri Suomen, Jani sanoo.

Loimu Sähkö

Hanki Loimu Sähkö -sopimus kotiisi vaikka jo tänään osoitteessa turkuenergia.fi/loimu tai soittamalla asiakaspalveluumme 02 2628 111, ma–to 8–17, pe 10–16.

22.06.2020 // Teksti Veera Laaksonen

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.