Kuvakaappaus SALKKU-palvelusta.

SALKKU auttaa löytämään parhaan hetken hintakiinnitykselle

Turku Energia on kehittänyt yritysasiakkailleen uuden SALKKU-palvelun. Se tarjoaa helpon kanavan seurata sähkön hinnan kehitykseen vaikuttavia osa-alueita. Palvelu on rakennettu erityisesti aktiivisille sähkönostajille.

Uusi SALKKU-palvelu auttaa etenkin suuria yrityksiä sähkömarkkinoiden seuraamisessa. EnergiaOnlinessa sijaitsevasta SALKUSTA näkee ajantasaisesti oman yrityksensä hintakiinnitystilanteen ja hintaennusteen. Sitä kautta voi seurata myös sähkön hintaan vaikuttavia tekijöitä, kuten vesitilannetta, päästöoikeuksia, johdannaisia ja SPOT-hintaa.

– SALKUSSA asiakkaamme voi tarkistaa, kuinka paljon hintakiinnityksiä on vielä tekemättä ja palvelu auttaa löytämään parhaan hetken hintakiinnitykselle. Palvelu myös päivittää hintaennusteen suunniteltujen kiinnitysten perusteella, yritysmyynnin päällikkö Mika Berg kertoo.

Itse hintakiinnityksiä SALKUSSA ei voi tehdä, vaan varsinaiset kiinnityspyynnöt hoidetaan tuttuun tapaan ottamalla yhteyttä nimettyyn yhteyshenkilöön.

– SALKKU täydentää ennestään monipuolista EnergiaOnline-palveluamme, jossa asiakkaallamme on mahdollisuus muun muassa selailla laskujaan ja seurata sähkönkäyttöpaikkojensa kulutustietoja tunnin tarkkuudella, Berg sanoo.

Lähes kaikilla Louna Suoja -asiakkailla SALKKU-palvelu on jo käytössä. Jos palvelu ei löydy EnergiaOnlinen palveluvalikosta sisäänkirjautumisen jälkeen ja SALKKU halutaan ottaa käyttöön, pyydetään ottamaan yhteyttä Turku Energian myyntipalveluun numeroon (02) 2628 900.

– Jatkamme sähköisten palvelujemme kehittämistä, ja otamme mielellämme vastaan palautetta. Myyntipalvelumme toki myös neuvoo mielellään SALKUN käytössä, Berg vinkkaa.

Kysy lisää:

Sähköpostitse: yritysmyynti@turkuenergia.fi

Puhelimitse: (02) 2628 900.

23.08.2018 // Teksti Toni Perez

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.