Vilpas Vikings, Turun Palloseura (TPS) ja Kaarinan Poikien logot.

Kumppanisähkö menee suoraan maaliin

Turku Energian kumppanisähkötuotteilla tuetaan paikallisten urheiluseurojen junioritoimintaa. Tarjolla ovat jo Vilpas Sähkö ja HC TPS Sähkö. Seuraavaksi uutta potkua sähkövalikoimaan tuo KaaPo Sähkö.

Turku Energialla on tarjolla perinteisten sähkötuotteiden lisäksi kumppanisähkösopimuksia, joiden avulla voi valita paitsi vihreää ja uusiutuvaa sähköä myös kätevän keinon liikuttaa ja tukea paikallisten urheiluseurojen junioreja.

Kuluttajamyynnin päällikkö Anne-Mari Niemelä toteaa, että kumppanisähkötuotteet ovat hyvä esimerkki siitä, miten Turku Energia panostaa paikallisuuteen ja paikallisen toiminnan tukemiseen. Liikunnan ja urheilun kautta lapset ja nuoret saavat uusia elämyksiä ja ystäviä. Urheiluseurat ovat merkittäviä toimijoita alueellaan ja ne lujittavat toiminnallaan yhteisöllisyyttä.

– Määräaikaisen, 24 kuukautta kestävän sähkösopimuksen sähkö tuotetaan tuulienergialla. Seurat markkinoivat itse tuotteita ja saavat jokaisesta sähkösopimuksesta tietyn summan, joka kohdennetaan useimmiten junioritoiminnan tukemiseen. Sähköä voi jo ostaa koripallohenkisesti Salon Vilppaan -nimellä ja jääkiekkoteemalla HC TPS Sähkö -tuotteena. Uutena on tulossa mukaan jalkapallohuumaan sopiva Kaarinan Poikien KaaPo Sähkö, Anne-Mari kertoo.

Urheilusähkön avulla voi ottaa kantaa puhtaamman ympäristön puolesta ja nollata sähkönkulutuksen osalta talouden hiilidioksidipäästöt.

Kumppanisähköjen perusmaksu on 3,50 euroa kuukaudessa. Energiahinnat ovat kilpailukykyisellä tasolla ja seuraavat maltillisesti markkinahintatasoa. Turku Energian tuulisähköä tuotetaan muun muassa Porin Reposaaressa, Raahessa, Kemiönsaarella, Teuvalla ja Vöyrissä.

Lisätietoa

  • Salon Vilpas Koripallo ry on Varsinais-Suomen suurin koripalloseura, joka panostaa erityisesti junioritoiminnan kehittämiseen.
  • TPS on Suomen suurimpia urheiluseuroja ja juniorikasvattajia. HC TPS Sähkö on suunnattu jääkiekkojunioreille.
  • Kaarinan Pojat on perinteikäs jalkapalloseura. KaaPolla on sekä poikien että tyttöjen junioritoimintaa.
24.02.2020 // Teksti Johanna Pelto-Timperi // Dreamstime ja seurat

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.