Kupariputkia.

Putkiremontti tulossa? Älä toista yleistä virhettä: ota yksi asia heti huomioon

Putkiremontti on usein väistämätön päänvaiva, mutta siitä kannattaa ottaa kaikki irti. Investoiminen keskitettyyn jäähdytysratkaisuun putkiremontin yhteydessä nostaa uusiin sfääreihin niin kiinteistön arvon kuin käyttömukavuudenkin. Voisi jopa sanoa, että se tekee kiinteistön jokaisesta asunnosta läpitalon huoneiston.

Putkiremontti pistää helposti päälaelleen arjen ja koko taloyhtiön. Mutta ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin: kun rakenteet ovat auki, on hyvä hetki investoida keskitettyyn jäähdytysratkaisuun. Siinä missä kukaan ei enää ostaisi uutta autoa ilman ilmastointia, tulee trendi siirtymään myös asuntomarkkinoille.

Täydellinen sisälämpötila huomaamattomasti ja fiksuun hintaan

Integroitu jäähdytysratkaisu luo sisätiloihin täydelliset olosuhteet äänettömästi ja nollapäästöisesti. Laitteisto itsessään on yksinkertainen, toimintavarma, pitkäikäinen – ja täysin huomaamaton.

Turku Energian jäähdytysratkaisut ovat kiinteähintaisia palvelutuotteita. Se tarkoittaa sitä, että jäähdytys tulee kiinteistöön tuotuna joka hetki ja riittävyys on varmistettu varatuotantolaitoksilla.

Jäähdytys on aina hinnaltaan kilpailukykyistä eikä asiakkaan tarvitse murehtia tuotantolaitteistojen huolloista ja rikkoontumisista.

Kiertotaloutta parhaimmillaan

Turku Energian tarjoamat jäähdytysratkaisut ovat todellista kiertotaloutta ja siten ympäristöystävällisin ja taloudellisin tapa viilentää kiinteistöjä: kiinteistöstä siirretään ylimääräinen lämpöenergia kaukolämpöverkkoon käytettäväksi esimerkiksi käyttöveden lämmitykseen.

Energian säästö on merkittävää.

29.05.2020 // Teksti Laura Andersson // Kuvat Shutterstock

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.