Kaukolämmön lämmönjakokeskuspalvelu

Huoletonta lämmittämistä

Turku Energian uusi, älykäs lämmönjakokeskuspalvelu edustaa tulevaisuuden lämpöpalvelua. Sen avulla yritykset ja taloyhtiöt voivat päivittää vanhan kaukolämpöjärjestelmänsä vaivattomasti ja vihreitä arvoja kunnioittaen.

Turku Energian uusi kaukolämmön lämmönjakokeskuspalvelu tarjoaa taloyhtiöille ja yrityksille uudenlaisen näkymän kiinteistöön sekä mahdollistaa etävalvonnan ja energiatehokkaan lämmittämisen.
Palvelu perustuu lämmönjakokeskuksen avaimet käteen -uusintaan. Asiakkaat voivat seurata älykkään lämmönjakokeskuksen avulla kiinteistöjen lämmitystä etänä selainpohjaisella järjestelmällä.
– Uusi lämmönjakokeskuspalvelu on hyvä esimerkki älykkäistä uuden sukupolven kaukolämpöpalveluistamme. Se mahdollistaa energiatehokkuuden parantamisen etenkin vanhemmissa taloyhtiöissä, joissa lämmönjakokeskusten vaihto on ajankohtainen, kertoo avainasiakaspäällikkö Susanna Tuominen Turku Energialta.

Huoletonta lämmittämistä

Laitteistot asennetaan avaimet käteen -palveluna. Vaihdon aikana on lyhyt lämmityksen katko, jolloin vanha laitteisto toimitetaan kierrätykseen ja uusi lämmönjakokeskus asennetaan tilalle.
Asiakkaan ei tarvitse huolehtia vaihdosta ja katkosta sovitaan yhdessä etukäteen. Käyttöönoton jälkeen lämmönjakopakettiin luodaan etäyhteys, jolloin lämmitysjärjestelmän tilaa pystytään seuraamaan vaikka kotisohvalta. Laitteistolla on pitkä, jopa 10 vuoden takuu, jonka aikana Turku Energia huolehtii laitteistosta. Ei riskejä, ei yllättäviä kuluja.

Taipuu tulevaisuuteen

Turku Energian tuoteryhmäpäällikkö Lotta Lyytikäisen mukaan tulevaisuudessa lämmönjakokeskusten älykkäät ohjausjärjestelmät mahdollistavat myös kiinteistön liittymisen kysyntäjoustoon. Lämmönjakokeskuksen saa myös niin sanotusti hybridivalmiina, jolloin se taipuu myös tulevaisuuden energiatehokkuushankkeisiin.
– Käytännössä itse lämmönjakopaketin vaihtamalla uuteen lisää jo energiatehokkuutta. Lisäksi meidän kautta hankittaviin paketteihin on mahdollista liittää erilaisia energiatehokkuutta lisääviä järjestelmiä jälkikäteen, kuten esimerkiksi lämmöntalteenotto poistoilmasta, Tuominen kertoo.

Kaukolämmön lämmönjakokeskuspalvelu

  • avaimet käteen -palvelu
  • älykäs etäohjaus- ja valvontajärjestelmä
  • jopa 10 vuoden takuu
  • suunnattu taloyhtiöille ja yrityksille
  • kertahankinta tai leasing-palvelu
  • hinta vaihtelee lämmönjakokeskuksen koon mukaan, alkaen 70 euroa kuussa tai kertamaksuna 8 000 euroa. Hintaan sisältyy laitteiston huolenpitotarkistus sopimuskauden ajan.

Lisätietoja: avainasiakaspäällikkö Susanna Tuominen, puh. 040 774 3200, susanna.tuominen@turkuenergia.fi

07.06.2021 // Teksti Päivi Savolainen // Kuvat Dreamstime

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.