Yrittäjä Taija Kavalto.

Yrittäjän reilu energiakumppani

Pito- ja juhlapalveluja tarjoavalle Kavalton Tilalle on tärkeää, että energiayhtiö ajattelee myös pienten yritysten etua.

– Yrittäjänä arvostan vastavuoroisuutta, joten on hienoa, jos yritykset pystyvät hyödyntämään toistensa osaamista. Turku Energia on myös järjestänyt meillä tilaisuuksia, yrittäjä Taija Kavalto kertoo.

Sähkö on yritykselle mittava kuluerä, sillä rakennuksia valaistuksineen on maatilalla paljon. Kavalto kiittelee kohtuuhintaista ja pidempiaikaista sähkösopimusta.

Kaarinan yrittäjäyhdistyksessäkin toimiva Taija pitää Turku Energiaa myös hyvänä yhteistyökumppanina, joka osallistuu aktiivisesti yrittäjien tapahtumiin. Yhdistyksen väki puolestaan osaa jo odottaa jokavuotista energiayhtiön tarjoamaa leffailtaa paikallisessa Kino Piispanristissä. Koronan vuoksi tapahtumien järjestäminen on kuitenkin tauolla toistaiseksi.

Turku Energian myyntineuvottelija Laura Vihavainen kertoo, että erilaisia tapahtumia oli mukava suunnitella ja järjestää yhdessä yrittäjien kanssa ja toivoo taas pääsevän niiden pariin pian. Kaukolämpöverkosto ulottuu Kaarinaan, joten Turku Energia kokee myös sen kotikentäkseen.

– Haluamme olla entistäkin enemmän näkyvillä Kaarinassa ja tiiviissä yhteistyössä paikallisten yrittäjien kanssa. Yhteyshenkilönä minut tavoittaa helposti ja voimme sopia tapaamisen myös etänä, Laura vinkkaa.

Ota yhteyttä Lauraan: 02 2628 724 tai laura.vihavainen@turkuenergia.fi.

27.11.2020 // Teksti Päivi Savolainen // Kuva: Kavalton tila

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.