fbpx
Valopilkku.

Vastaa Valopilkun lukijakyselyyn ja osallistu arvontaan

Auta meitä kehittämään Valopilkkua entistä paremmaksi lehdeksi ja osallistu lukijatutkimukseemme.

Arvomme kaikkien vastanneiden kesken hyödyllisiä palkintoja: robotti-imurin (arvo n. 300 €), Viking Linen risteilylahjakortin (arvo n. 200 €) ja lahjakortin saaristoravintola Oobuun (arvo 100 €). Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Vastaa 31.7. mennessä täyttämällä sähköinen kysely.

13.06.2022

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.