Esa Harkka ja Anne-Mari Niemelä katsastushallissa.

Harkka-Yhtiöt tarjoaa autoilijalle kaikki herkut

Turku Energia ja Autopalvelukeskus Harkka ovat lyöneet kättä päälle. Etupiiriläiset nauttivat erinomaisista eduista, esimerkiksi edullisesta katsastuksesta.

Harkka-Yhtiöiden palveluvalikoimassa on kaikki mitä autoilija tarvitsee eli keskeisimmät korjaamo-, huolto- ja pesupalvelut yhdessä kattavien hinaus- ja romuauton vastaanottopalvelujen kanssa.

– Olemme hinausliike ja katsastusasema, meillä on kymmenen hinausautoa ja katsastamme vuosittain noin 10 000 autoa. Autamme ihmisiä tien päällä ongelmatilanteissa, kertoo yrittäjä Esa Harkka.

Harkka-yhtiöt on palkittu ympäristöä kunnioittavasta toiminnasta, sillä yritys hinaa vuosittain yli tuhat autoa. Joukossa on paljon romuna ympäristöön hylättyjä ajoneuvoja.

– Teemme yhteistyötä lähialueen viranomaisten ja pysäköinninvalvonnan kanssa. Keräämme hylätyt autot pois teiden varsilta. Autot romutetaan, mutta sitä ennen niistä otetaan talteen ja kierrätykseen kaikki käyttökelpoinen, Harkka kertoo.

Oma aurinkovoimala

Harkka-yhtiöt hankki Turku Energian kautta aurinkovoimalan kolme vuotta sitten.

– Olemme saaneet päiväsähkön oston valoisina päivinä lähes nollille oman voimalan ansiosta. Aurinkopaneelit olivat fiksu hankinta, ne säästävät luontoa, energiaa ja kukkaroa, Harkka kehuu.

Tällä hetkellä Esa Harkka haaveilee odotustilaan pystytettävästä infotaulusta, josta asiakkaat voisivat seurata aurinkovoimalan tuotantoa.

– Sen avulla voisimme havainnollisesti kertoa, että olemme osin omavaraisia sähköntuotannon kanssa. Hankimme aurinkovoimalan Turku Energialta, koska se paikallisena ja isona toimijana on varmasti pystyssä vielä parinkymmenen vuoden päästäkin, Harkka toteaa.

Hän kehuu asiantuntija-apua, jota on saanut Turku Energiasta myös sähköautojen latauspisteiden hankinnassa.

Etupiiri tuo asiakkaita

Esa Harkka halusi mukaan Etupiiriin heti kuultuaan siitä. Harkka-yhtiöt on tarjonnut etupiiriläisille katsastusta 35 eurolla, pikapesua 10 eurolla ja pyöräkulmien 4-suuntamittausta 50 eurolla.

– Turku Energialla on paljon potentiaalisia asiakkaita, joille mielellämme tarjoamme reiluja etuja. Edut ovat olleet osuvia, sillä harva se päivä joku tulee tiskille Etupiiri-kortin kanssa. Onhan se hienoa, että energiayhtiön asiakas saa vaikkapa katsastuksen edullisesti, Harkka toteaa.

– Haluamme tarjota asiakkaille jotain extraa ja tehdä paikallisesti yhteistyötä yrittäjien kanssa. Etupiiri-kanta-asiakasohjelmamme oli ensimmäisiä näin laajoja energiayhtiöiden ohjelmia. Mukana on paljon paikallisia yrityksiä sekä verkkokauppoja, Turku Energian kuluttajamyynnin päällikkö Anne-Mari Niemelä kertoo.

Sähkönmyynnin tai lämmön kuluttaja-asiakkaana olet automaattisesti mukana Etupiiri-kanta-asiakasohjelmassa, jonka avulla voit säästää vuoden aikana satoja euroja. Saat Etupiiri-mobiilikortin latauslinkin tekstiviestillä, kun sähkö- tai lämpösopimuksesi astuu voimaan. Mikäli et voi hyödyntää mobiilikorttia, tilaa paperinen Etupiiri-kortti.

Huom: Maaliskuussa 2022 kanta-asiakasohjelman nimeksi vaihdettiin Eturinki.

21.04.2021 // Teksti Pirkko Soininen // Kuvat Mikael Soininen

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.