Mies selaa EnergiaOnlinea tabletilla.

Sähköasiakkaan tärkeät tiedot vain klikkauksen päässä

Tiesithän, että voit tarkastella sähkösopimuksesi tietoja, seurata energiankulutustasi ja olla yhteydessä Turku Energian asiakaspalveluun kätevästi EnergiaOnlinen kautta? Verkkopalvelu auttaa aina, missä tahansa itse oletkin.

EnergiaOnline on verkossa toimiva Turku Energian asiointipalvelu, jonka kautta oman energia-asiakkuuden perustietojen hallinnointi on helppoa ja nopeaa. Se on käytettävissä mihin vuorokauden aikaan tahansa kaikkina viikonpäivinä, ja asiakaspalvelu vastaa yhteydenottoihin palveluaikoina.

Monet asiakkaat haluavat pysyä tarkkaan perillä omasta energiankulutuksestaan. EnergiaOnlinessa käyttäjä pääsee katsomaan tietoja sähkönkulutuksestaan tuntitasolla.

– Palvelussa on nähtävillä edellisen vuorokauden ja sitä aiemmat tiedot. Voit tarkastella kulutustasi myös kuukausi- ja vuositasolla tai itse määrittelemälläsi jaksolla. Energiankulutuksen raportteihin on mahdollista tehdä myös omia muistiinpanoja myöhempää tarkastelua varten, kertoo Turku Energian sovellusasiantuntija Noora Nieminen.

EnergiaOnlinessa löydät omat laskut, kertyneet energiakustannukset sekä oman sähkösopimuksen perustiedot, kuten hinnat ja mahdollisen määräaikaisuuden. Uuden sähkösopimuksen solmiminen, vanhan sopimuksen päättäminen tai muuttoilmoituksen tekeminen onnistuvat kaikki milloin tahansa palvelussa. Omat tiedot -valikosta asiakas pystyy muokkaamaan omia palveluvalintojaan ja yhteystietojaan.

EnergiaOnline.

Sähkön energiankulutusnäkymä EnergiaOnlinessa.

Häiriötiedotteet suoraan puhelimeen

EnergiaOnlinessa on mahdollista tarkastella esimerkiksi ulkolämpötilan vaikutuksia omaan energiankäyttöön. Kun tietoisuus omasta energiankäytöstä kasvaa, säästötoimien tunnistaminen on helpompaa ja niiden vaikutukset nähtävissä.

Jos käyttäjä on sekä Turku Energian lämmön että sähkön asiakas, hän näkee kummankin sopimuksen tiedot samalla kirjautumisella.

– Turku Energia Sähköverkkojen verkkoalueella asuvat sähköasiakkaat voivat myös tilata palvelun kautta häiriötiedotteen sähköpostin tai puhelimeen. Tällöin ilmoitukset mahdollisista sähkönjakelun keskeytyksistä tavoittavat asiakkaan tuoreeltaan. Käyttäjä pystyy itse määrittelemään, mihin aikaan hän haluaa häiriötiedotteita vastaanottaa, Nieminen kertoo.

Lue ohjeet häiriötiedotteiden tilaamisesta

Käyttöönotto on helppoa

EnergiaOnlinen käyttöönotto on yksinkertaista. Palveluun rekisteröityminen onnistuu, kun käyttäjällä on voimassa oleva lämpö- tai sähkösopimus Turku Energian kanssa. Palveluun rekisteröityminen vaatii vahvan tunnistautumisen verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Sen jälkeen käyttäjä voi luoda itselleen käyttäjätunnuksen ja salasanan, joilla pääsee jatkossa kirjautumaan palveluun.

 

EnergiaOnlinen aloitussivu.

EnergiaOnlinen etusivulla pääsee rekisteröitymään ja kirjautumaan palveluun. Kirjautumiseen voi käyttää käyttäjätunnusta ja salasanaa tai vaihtoehtoisesti pankkitunnistautumista.

– Mikäli palveluun ei halua tai pysty rekisteröitymään verkossa, se onnistuu myös Turku Energian palvelupisteessä. Tällöin asiakkaalle luodaan tunnukset, kun hän on ensin todistanut henkilöllisyytensä.

EnergiaOnline toimii verkkoselaimella ja mobiilisti.

– Kehitämme palvelua koko ajan ja otamme mielellämme asiakkailtamme vastaan palautetta ja kehitysehdotuksia. Tavoitteemme on, että EnergiaOnline palvelee asiakkaitamme mahdollisimman hyvin, Nieminen sanoo.

26.04.2023 // Teksti Juho Heikkinen

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.