Keskeytyskartta.

Pysy kartalla keskeytyksistä

Turku Energian keskeytyskartoista näet kätevästi sekä sähkön- että lämmönkeskeytykset – niin suunnitellut kuin vikatilanteetkin.

Osa sekä sähkön- että lämmönjakelun keskeytyksistä on suunniteltuja vauriokorjauksia tai verkon perusparannuskohteita. Kartoille on merkitty sekä käynnissä olevat että tulevat korjaukset. Jokaisesta suunnitellusta keskeytyksestä löytyy keskeytyksen arvioitu alkamis- ja päättymisaika.

Kartat ovat reaaliaikaisia, joten vikatilanteet näkyvät heti, kun ne ovat Turku Energian tiedossa. Yleensä tieto sähkönjakelun keskeytyksestä välittyy automaattisesti järjestelmäämme ja näkyy näin ollen myös kartalla. Jos vika näkyy kartalla, olemme tietoisia siitä ja korjaustyö on käynnistynyt.

Muistathan, että EnergiaOnlinessa voit tilata sähkön jakeluhäiriöistä ilmoitukset tekstiviestillä tai sähköpostiisi. Valitse valikosta Häiriötietotilaus ja määritä, mihin ja milloin toivot häiriötiedotteita vastaanottaa.

22.08.2022 // Teksti Maija Rauha // Kuvat Dreamstime

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.