Lämmitys ja jäähdytys

Turku Energian asentaja Kari Kartimo ja Kiinteistöpiste Vuoren isännöitsijä Veikko Nieminen.

Huoleton tarkastuspalvelu lisää varmuutta

– Säännöllinen lämmönjakokeskuksen tarkastus lisää kaukolämpöjärjestelmän toimintavarmuutta ja auttaa kiinteistön elinkaariajattelussa, tiivistää isännöitsijä Veikko Nieminen Turku Energian uuden palvelun hyödyt.

Lue lisää

Kaukolämmön hinta laskee kun uusiutuvien osuus kasvaa.

Mitä vihreämpää kaukolämpö on, sitä halvempi hinta – Turun seudun kaukolämmön päästöt lähentelevät nollaa

Koska eri kaukolämpöyhtiöiden välillä on suuriakin eroja siinä, miten ne tuottavat kaukolämpöä, myös sen hinnassa on suurta vaihtelua. Turku Energian kaukolämmön hinta on ollut viimeiset vuodet laskusuunnassa, ja sama jatkuu tulevina vuosina. Tämä johtuu siitä, että investoinnit uusiutuvaan kaukolämmön tuotantoon on toteutettu ennakoiden.

Lue lisää

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.