Energiatehokkuus

EnerKey-palvelu.

Miten yritys voi tunnistaa energiasäästökohteita?

Energiakriisi on nostanut energiatehokkuuden tärkeäksi ajuriksi, kun yrityksissä pohditaan energiankäytön kehittämistä. Tähän EnerKey-palvelu tarjoaa sovelluksen, jonka avulla sekä julkisen että yksityisen sektorin organisaatiot pystyvät vähentämään energiankulutustaan ja pienentämään toimintansa ympäristövaikutuksia.

Lue lisää

Lämpötilan säädin.

Viisi tapaa pienentää yrityksen energiakustannuksia

Energian kustannukset ja -tehokkuustoimet ovat yksi keskustelluimmista aiheista tällä hetkellä. Turku Energia vastuullisena toimijana haluaa omalta osaltaan olla mukana energiatehokkuuden parantamisessa sekä auttaa yrityksiä energiakustannusten pienentämisessä.

Lue lisää

Suihkukahva.

Säästövinkit kodin ja veden lämmitykseen

Kotona käyttämästäsi energiasta noin puolet kuluu lämmitykseen ja 20 prosenttia veden lämmitykseen. Siksi huonelämpötilan laskeminen ja lämpimän veden käytön vähentäminen ovat tehokkaimpia tapoja säästää energiaa kotona.

Lue lisää

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.