EnerKey.
21.11.2021

Turku Energia tuo asiakkailleen työkalun vastuullisuustavoitteiden saavuttamiseen

Turku Energian yritysasiakkaiden saataville tulee uusi palvelu, joka tarjoaa nykyaikaiset työkalut energiatehokkuuden parantamiseen ja vastuullisuustavoitteiden saavuttamiseen.

Palvelu hyödyntää EG EnerKeyn pilvipohjaista Powered by EG EnerKey -alustaratkaisua ja se sopii kaikille yrityksille, jotka haluavat vähentää liiketoimintansa ympäristövaikutuksia. Kuluttajat ovat yhä ympäristötietoisempia ja vaativampia, joten vastuullisuutta voi jo pitää yrityksien kasvun ja menestymisen edellytyksenä.

"Me Turku Energiassa luomme kestävää tulevaisuutta ja haluamme myös auttaa yrityksiä ympäristö- ja vastuullisuustavoitteiden saavuttamisessa. Tuleva uusi palvelu vastaa mielestämme hyvin yritysasiakkaiden kaipaamaan tarpeeseen", toteaa tuotepäällikkö Jari Hallivuori.

Reaaliaikaista kulutusdataa hyödyntävästä palvelusta on saatavilla kolme eri laajuista palvelupakettia vastaamaan erilaisiin tarpeisiin. Perustarpeisiin sopivan kulutusseurannan saavat käyttöönsä kaikki palvelua käyttävät yritysasiakkaat. Palvelupakettia laajentamalla pääsee lisäksi hyödyntämään markkinoiden johtavia ammattimaiseen vastuullisuustyöhön sopivia työkaluja. Esimerkiksi energiatehokkuussopimukseen liittynyt organisaatio saa palvelun avulla luotua systemaattisen menettelyn energiatehokkuuden jatkuvaan parantamiseen. Myös kaikkein vaativimmat analysoinnin ja energiaraportoinnin tarpeet täyttyvät, sillä palvelu on ISO 50001- ja ISO 14001 -sertifioitu. Palvelu hyödyntää myös tekoälyä, jonka avulla energian ja päästöjen säästökohteet löytyvät automaattisesti ja näin energia-asiantuntijoiden aikaa vapautuu ongelmien korjaamiseen niiden paikallistamisen sijaan.

"Olemme ylpeitä tuoreesta kumppanuudestamme Turku Energian kanssa ja saadessamme yhteistyössä auttaa heidän yritysasiakkaitaan ratkaisemaan aikamme suurinta globaalia kriisiä. Ainoastaan laajalla yhteistyöllä eri sektorien välillä voimme saavuttaa hiilineutraalin tulevaisuuden", kommentoi EG EnerKeyn Vice President Jaakko Huhta.

Lue lisää palvelusta

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.