InfraCity.
21.02.2022

Turku Energia muutti Itäharjulle

Olemme muuttaneet uuteen osoitteeseen Teollisuuskatu 40. Aikaisemmat tilamme sijaitsivat Linnankadulla niin kutsutussa Turku Energian korttelissa, jonka asemakaavaa muokataan muuhun käyttöön.

Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n rakentamissa tiloissa on työtilaa monitilaympäristössä noin 200 ihmiselle sekä ravintola- ja neuvottelutiloja.

Uusien toimitilojemme aiheuttama ympäristökuormitus ja energiankulutus pyritään minimoimaan koko sen elinkaaren ajan, ja rakennus onkin yksi ensimmäisistä Leed-sertifikaatin korkeimman platina-tason mukaisesti Suomeen valmistuneista rakennuksista. Leed on yhdysvaltalainen sertifiointijärjestelmä, joka pyrkii vähentämään rakentamisen ja kiinteistön käytön aiheuttamaa ympäristökuormitusta. Erityistä uudelle pääkonttorille on myös sen korkea S1-sisäilmaluokitus, joka ohjasi suunnittelua ja rakentamista sekä varmistaa, että rakennus on ensiluokkainen käyttää kaikissa lämpötiloissa.

Asiakaspalvelupisteemme on toistaiseksi suljettu epidemiatilanteen vuoksi, mutta asiakaspalvelumme palvelee puhelimitse ja sähköisesti. Tarkistathan ajantasaiset aukioloaikamme.

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.