Kuvituskuva puhelimesta.
21.02.2022

Tarvitsen laskulle lisää maksuaikaa. Miten toimin?

Voit keskustella laskun maksamisesta Ropo Capitalin laskutusasiakaspalvelussa. Heidän kanssaan voit sopia laskulle lisää maksuaikaa. Ropo Capitalin tavoitat numerosta puh. 09 42461361. Tarkista aukioloajat Ropon verkkosivuilta: www.ropo-online.fi

Jos sinulla on muuta kysyttävää laskusta, esimerkiksi laskun sisällöstä, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme puhelimitse 02 2628 111 (pvm/mpm) ma–pe klo 8–18 ja sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@turkuenergia.fi. Voit myös keskustella asiakaspalvelumme kanssa kotisivuiltamme löytyvän chat-palvelun kautta.

Vastaajana Turku Energian asiakaspalvelupäällikkö Sari Virrankoski.

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.