fbpx
07.08.2017

Kaukolämmön, -jäähdytyksen ja höyryn liittymismaksut arvonlisäverollisiksi

Kaukolämmön, -jäähdytyksen ja höyryn liittymismaksut ovat muuttuneet arvonlisäverollisiksi 1.7.2017 alkaen. Liittymismaksuista maksetaan jatkossa voimassa olevan verokannan mukainen arvonlisävero. Liittymismaksut eivät tämän jälkeen ole enää palautuskelpoisia, mutta ovat edelleen kuitenkin siirtokelpoisia. Maksun muita perusteita ei muuteta. Yritykset voivat vähentää arvonlisäveron osuuden verotuksessa. Liittymismaksun taso pysyy saman suuruisena kuin aikaisemmin.

Kaikki ennen 1.7.2017 tehdyt sopimukset ovat edelleen ilman arvonlisäveroa, jolloin näiden sopimuksien liittymismaksut ovat jatkossakin sekä palautuskelpoisia että siirtokelpoisia.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.