Energiafiksuin taloyhtiö 2021 -kilpailun logo.
15.02.2021

Etsimme Turun alueen energiafiksuinta taloyhtiötä

Turku Energia Lämpö, Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi sekä Valonia etsivät Turun alueen energiafiksuinta taloyhtiötä ajalla 15.2.–23.4.2021. Kilpailun palkintona on joulukuun 2021 kaukolämpö taloyhtiölle veloituksetta!

Tässä kilpailussa ei haeta mittavimman energiaremontin toteuttajaa. Mikä tahansa, pieni tai suuri, energiafiksuutta osoittava teko on mitä mainioin syy osallistua kilpailuun ja antaa mahdollisuuden voittoon!

  • Kaikki ilmoittautuneet taloyhtiöt saavat kiitokseksi 20 euron arvoisen lahjakortin Naantalin Aurinkoiseen.
  • Tuleeko mieleesi Turun alueella sijaitseva energiafiksu taloyhtiö? Kaikki vinkin lähettäneet saavat kiitokseksi pienen lahjan!

Kilpailun säännöt, ilmoittautuminen ja vinkit osoitteessa turkuenergia.fi/energiafiksu

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.