14.04.2022

EnergiaOnline-sivuston käytössä rajoituksia 22.4.–24.4.

Teemme 22.–24.4.2022 tietojärjestelmämuutoksia, jotka vaikuttavat EnergiaOnline-sivuston käytettävyyteen.

EnergiaOnline-palvelut ovat kokonaan pois käytöstä lauantaina 23.4. arviolta klo 12–21.

Energiankäytön seurantapalvelujen osalta käyttökatko on edellä mainittua pidempi. Arvioitu käyttökatkon kesto on pe 22.4. klo 13 – la 23.4. klo 21. Käyttökatkon aikana energiankäytön raportointinäkymät eivät ole käytettävissä.

Lämmön käyttöpaikkojen osalta käyttötietojen historiatiedoissa voi olla puutteita vielä jonkin aikaa edellä mainitun käyttökatkon jälkeen.

Käyttökatkon jälkeen palvelut ovat jälleen normaalisti käytettävissä. Itse palveluihin ei tässä yhteydessä ole tulossa muutoksia.

Pahoittelemme käyttökatkosta mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.