Info.
15.02.2023

Asiakaslehti Valopilkun jakelussa viivästyksiä kuljetusalan lakon vuoksi

Asiakaslehtemme Valopilkku on jakelussa asiakkaillemme 20.2. alkaen. Valitettavasti paperisen asiakaslehden jakelu voi viivästyä osittain kuljetusalan lakon vuoksi. Postin arvion mukaan mm. lehtien kulku viivästyy useista päivistä yli viikkoon. Pahoittelemme viivästystä.

Valopilkku-lehdet ovat luettavissa myös sähköisessä muodossa verkkosivuillamme. Uusin lehti julkaistaan verkkosivuilla maanantaina 20.2.

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT on ilmoittanut auto- ja kuljetusalan lakosta 15.2.–21.2. Lisäksi Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on ilmoittanut tukevansa AKT:n lakkoa tukitoimilla, jotka koskevat kuorma-autojen ja perävaunujen lastaamista ja purkamista​ 16.2.–21.2.

Valopilkun jakaa pääosin Jakeluyhtiö Suomi (JYS). Niillä alueilla, jotka eivät yllä JYS:n piiriin, toimittaa lehdet perille Posti. Lakolla ei ole vaikutusta JYS:n jakelutoimintaan, mutta Postin jakelussa olevat Valopilkku-lehdet voivat viivästyä. Asiakas ei voi valita jakeleeko hänen postinsa JYS vai Posti.

Lue lisää Postin tiedotteesta

Louna Vehreän uudet hinnat ja sopimusehdot

Valopilkku-lehdessä ilmoitamme Louna Vehreä -sähkösopimuksen uudet hinnat 1.4. alkaen sekä päivitetyt sopimusehdot. Louna Vehreä -sopimuksen hintataso laskee noin 40 prosentilla. Uudet hinnat näkee myös verkkosivuillamme.

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.