fbpx
04.04.2021

Turku Energian kaukolämpöverkossa on havaittu vuoto Runosmäen alueella sunnuntaina aamulla. Vuoto on aiheuttanut häiriön kaukolämmön ja lämpimän käyttöveden jakeluun Runosmäessä keskeytyskartallamme näkyvällä alueella. Vikakohta on paikallistettu, ja se korjataan sunnuntain aikana.

EDIT 4.4.2021 klo 16:34.: Vian arvioitu korjausaika on klo 21.00. Vian piirissä ei ole asuinkäytössä olevia kiinteistöjä.

Kaukolämmön keskeytyskarttaan päivittyy ajantasainen tilanne häiriöstä: https://lammonkeskeytyskartta.turkuenergia.fi/ 

Vuodosta johtuen Runosmäen alueen ojissa saattaa näkyä vihreäksi värjäytynyttä vettä. Kaukolämpöverkoston veteen on lisätty vihreää väriainetta vuotokohtien paikantamiseksi. Kaukolämpöveteen lisätty väriaine eli pyraniini on hajuton, myrkytön ja terveydelle vaaraton eikä aiheuta ympäristölle vahinkoa.

Pahoittelemme häiriöstä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Lisätietoja:
Sanna Perttunen, käyttöinsinööri, Turku Energia
puh. 050 5573 783
sanna.perttunen@turkuenergia.fi

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.