fbpx

Voinko valita sähkölaskulle haluamani eräpäivän tai siirtää eräpäivää?

Valitettavasti et. Laskun maksuaika on 14 vrk, jonka perusteella laskusi eräpäivä muodostetaan laskun tekemisen yhteydessä. Laskut tehdään mahdollisimman nopeasti käyttöpaikkasi kulutustietojen valmistuttua. Sähkömyynnin laskut laskutetaan vuosikulutusennusteesi perusteella joko kerran kuukaudessa, joka toinen kuukausi tai kolmen kuukauden välein. Turku Energia Sähköverkkojen laskut veloitetaan kuukausittain. Jos sähkönmyyjäsi tarjoaa läpilaskutusta, voit pyytää myyjääsi läpilaskuttamaan sähköverkon laskut, jolloin saat vain yhden sähkölaskun ja sähkölaskuissasi on sama laskutusrytmi.

Voinko siirtää sähkölaskun eräpäivää?

Valitettavasti et voi siirtää sähkölaskun eräpäivää. Voit kuitenkin halutessasi pyytää laskullesi lisää maksuaikaa Ropo Capitalilta. Ropo Capitalin yhteystiedot löydät täältä.

Kopioi linkki leikepöydälle

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.