Voinko peruuttaa etämyyntinä tehdyn sopimuksen?

Kyllä voit. Ku­lut­ta­ja­suo­ja­lain mu­kai­ses­ti ku­lut­ta­ja-asiak­kail­la on oi­keus pe­ruut­taa etä­myyn­ti­nä (pu­he­li­mit­se tai säh­köi­ses­ti) teh­ty so­pi­mus 14 päi­vän ku­lues­sa syy­tä il­moit­ta­mat­ta. Pe­ruut­ta­mi­sen mää­räai­ka päät­tyy 14 päi­vän ku­lut­tua so­pi­muk­sen te­ke­mi­ses­tä.

Jos olet näiden 14 päivän aikana käyttänyt sähköä, on sinun maksettava saamastasi hyödystä kohtuullinen korvaus meille. Korvaus määräytyy sopimusehtojen mukaan.

Sopimuksesi raukeaa, kun olemme vastaanottaneet peruuttamisilmoituksen. Ilmoita meille sopimuksen peruuttamisesta kirjallisesti joko EnergiaOnlinen yhteydenottokanavassa, kir­jepos­tilla tai säh­kö­pos­til­la: asiakaspalvelu@turkuenergia.fi. Peruuttamisen määräajan noudattamiseksi riittää, et­tä lä­he­tät il­moi­tuk­sen en­nen pe­ruut­ta­mi­sa­jan päät­ty­mis­tä. Ilmoita meille seuraavat tiedot:

  • Nimi
  • Sähkön käyttöpaikan osoite
  • Puhelinnumero
  • Sähköpostiosoite
  • Kerro, että haluat peruuttaa sopimuksesi.

Voit halutessasi käyt­tää oheista tulostettavaa peruuttamislomaketta (pdf).

Kopioi linkki leikepöydälle

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

"*" näyttää pakolliset kentät

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.