Usein kysyttyä sähköhyvityksistä

Takautuvasti maksettavan sähköhyvityksen lisäksi kerrottiin, että voin hakea laskuilleni lisää maksuaikaa? Miten tämä onnistuu?

Voit hakea lisää maksuaikaa niille laskuille, joissa veloitetaan 1.1.-30.4.2023 aikavälin kulutusta. Pyyntö lisämaksuajasta tulee esittää ennen laskun eräpäivää. Kuluttaja-asiakkaana voit hakea enintään 120 päivää kunkin laskun alkuperäisestä eräpäivästä. Muut kuin kuluttaja-asiakkaat saavat lisämaksuaikaa saat enintään 60 päivää. Emme peri maksuajan myöntämisestä kuluja tai lisämaksuajasta korkoa. Lisämaksuaikaa voit hakea Ropo Capital Onlinen chatin kautta sekä muissa Ropo Capitalin yhteydenottokanavissa. Väliaikaisen lain mukaista maksuajan pidennystä ei voi tehdä Ropo Capitalin Online-verkkopalvelussa.

Kopioi linkki leikepöydälle

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

"*" näyttää pakolliset kentät

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.