Näenkö jostain, millä alueella on meneillään lämpökatko?

Kyllä näet! Turku Energian keskeytyskarttaa pääsee katselemaan verkkosivujemme etusivulta tai suoralla osoitteella lammonkeskeytyskartta.turkuenergia.fi. Keskeytyskartalla näkyvät Turun, Kaarinan, Naantalin ja Raision verkkoalueet. Sivustolla on hakutoiminto, jolla voi etsiä haluamansa osoitteen kartalla.

Kartta on reaaliaikainen, joten keskeytykset näkyvät heti, kun vikatilanteet ovat Turku Energian tiedossa. Lämmön ja jäähdytyksen keskeytykset ovat omina ilmoituksinaan. Jokaisesta keskeytyksestä löytyvät muun muassa keskeytyksen arvioitu alkamis- ja päättymisaika.

Näet kartalta sekä käynnissä olevat että tulevat keskeytykset. Suurin osa lämmön keskeytyksistä on suunniteltuja vauriokorjauksia tai verkon perusparannuskohteita. Tiedotamme suunnitelluista katkoista asiakkaille hyvissä ajoin myös erikseen jaettavilla tiedotteilla. Lämmön toimitusvarmuus on 99,99 %, joten suunnittelemattomia vikatilanteita on erittäin harvoin.

Kartasta löytyvät myös kaukolämmön ja -jäähdytyksen työmaa-alueet. Työalueiden symbolina käytetään kaivinkonetta. Näiden yhteydessä on kerrottu myös työn tilaajan ja pääurakoitsijan tiedot sekä työmaan arvioitu valmistumisaikataulu.

Onko kodissasi tai kiinteistössäsi lämpökatko?

Jos epäilet vikaa kaukolämmön toimituksessa, tarkista ensin kiinteistön omat laitteet. Sen jälkeen tarkista, löytyykö katkosta tietoa jossakin Turku Energian viestintäkanavassa. Kerromme tiedotteissamme lämpökatkoa koskevat alueet ja usein myös arvioidun korjausajan.

Lue lisää: Miten toimia lämpökatkon aikana

Kopioi linkki leikepöydälle

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

"*" näyttää pakolliset kentät

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.