Mitkä ovat Turku Energian kanta-asiakasedut ja kuinka saan edut käyttööni?

Ketkä voivat käyttää asiakasetuja?  

Turku Energian sähkönmyynnin ja lämmön kuluttaja-asiakkaat kuuluvat automaattisesti kanta-asiakasohjelma Eturinkiin. Turku Energian yritysasiakkaat tai Turku Energia Sähköverkot Oy:n asiakkaat eivät siihen kuulu.

Jotta saat kanta-asiakasedut käyttöösi, on sinun siis tehtävä kuluttaja-asiakkaiden sähkösopimus ja/tai lämpösopimus, jos sinulla ei kumpaakaan vielä ole.

Millaisia asiakasedut ovat?

Saat monipuolisia etuja paikallisilta yhteistyökumppaneiltamme:

  • Pysyviä etuja palveluista ja tuotteista kymmenistä yrityksistä ja verkkokaupoista. Mukana on monipuolinen joukko eduntarjoajia aina autoliikkeistä päivittäistavarakauppaan ja ravintoloihin.
  • Vaihtuvia etuja, kuten alennuksia teatterinäytöksiin ja ravintoloihin.

Kuinka saan asiakasedut käyttööni?

Asiakasedut voit lunastaa myymälöissä näyttämällä joko sähköistä tai paperista Eturinki-korttiasi. Verkko-ostoksia varten tarvittavat etukohtaiset alennuskoodit saat mobiilikortiltasi tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Saat edut helpoiten hyödynnettyä lataamalla puhelimeesi Cardu-sovelluksen, josta löytyy Eturinki-mobiilikortti. Mikäli et voi hyödyntää mobiilikorttia, täytä verkkosivuillamme tilauslomake, niin toimitamme sinulle paperisen kortin postissa. Lue lisää ja hanki oma etukortti.

Kaikki voimassaolevat asiakasedut löydät myös verkkosivuiltamme.

Saat tietää uusista eduista lukemalla Eturinki-viestin – onko meillä oikea sähköpostiosoitteesi?

Kerromme sinulle uusista eduista ja muista ajankohtaisista asioista sähköpostitse Eturinki-viestillä neljä kertaa vuodessa. Muistathan päivittää sähköpostiosoitteesi joko:

Kopioi linkki leikepöydälle

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

"*" näyttää pakolliset kentät

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.