Miten valitsen oikean kokoisen aurinkosähköjärjestelmän?

Me autamme sinua oikean kokoisen järjestelmän valinnassa. Lähdemme mitoittamaan järjestelmää sähkön kulutuksen perusteella. Pyrimme mitoittamaan sen niin, että pystyt käyttämään aurinkopaneelien tuotannosta mahdollisimman paljon maalis–syyskuun sähkönkulutuksessasi. Kun käytät aurinkosähkösi itse, pienenevät sähkölaskuillasi energianhinnan lisäksi myös sähköveron ja sähkön siirron osuudet.

Kesäkuukausina voi aurinkoenergian tuotanto olla ajoittain yli oman kulutuksesi. Sen varalta teemme aina pientuotannon ostosopimuksen eli MinunSähkö-sopimuksen. Aurinkoenergiasta saatava hyvityshinta maksetaan sähkön tukkumarkkinahinnan mukaan. Alkuvuodesta 2022 maksettu korvaus on ollut hyvä, yli 8 snt/kWh.

Kopioi linkki leikepöydälle

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

"*" näyttää pakolliset kentät

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.