Miten toimin, kun minua pyydetään varmistamaan sähkön turvallinen kytkentä?

Sähkön turvallinen kytkeminen tarkoittaa sitä, etteivät mahdollisesti vaaraa aiheuttavat sähkölaitteet mene päälle samaan aikaan, kun sähköt palautuvat asuntoon. Varmista sähkön turvallinen kytkentä ja katkaise virta sellaisista laitteista, jotka voivat sytyttää tulipalon, jos ne menevät päälle valvomatta. Tällaisia laitteita ovat esimerkiksi liesi, silitysrauta, kahvinkeitin ja pesukone. Tarkista asuntosi myös muiden vastaavien sähkölaitteiden osalta. Väännä myös pesukoneiden hanat varmuuden vuoksi kiinni.

Saitko meiltä tekstiviestin aiheesta?

Varmista sähkön turvallinen kytkentä tekstiviestissä pyydettynä aikana. Kun olet varmistanut turvallisuuden, vastaa samaan numeroon tekstiviestissä pyydetty kirjainyhdistelmä. Sen jälkeen voimme kytkeä kohteeseen sähköt päälle. Jos kirjainyhdistelmä ei ole oikein, ei kytkentää voida tehdä. Silloin saat virheilmoituksen uutena tekstiviestinä, johon voit vastata uudelleen. Tarkista, ettei viestissäsi ole kirjoitusvirhettä.

Kun sähköt palautuvat, älä kytke kaikkia sähkölaitteita saman tien takaisin verkkoon. Äkillinen kuormituspiikki saattaa katkaista sähköt uudestaan. Esimerkiksi sähkölämpöpatterit on hyvä laittaa päälle yksi kerrallaan ja pitää pieni tauko aina välissä. Sähkösaunan kiuas on myös erittäin suuri yksittäinen kuormittaja. Varmista, että kylmälaitteet käynnistyvät uudelleen.

Kopioi linkki leikepöydälle

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

"*" näyttää pakolliset kentät

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.