Usein kysyttyä sähkökatkotiedotteista sähköpulatilanteessa

Miten saan yritystäni tai edustamaani taloyhtiötä koskevat sähkökatkot tietooni?

Tiedotamme sähkökatkoista keskeytyskartallamme, verkkosivuillamme, sosiaalisessa mediassa sekä tekstiviesti- ja sähköpostitiedotteilla. Tutustu tarkemmin kaikkiin viestintäkanaviimme, joissa tiedotamme sähkökatkoista.

Yrityksen tai taloyhtiön sähkösopimuksesta vastaava taho voi tilata tekstiviesti- ja sähköpostitiedotteet sähkökatkoista Turku Energia Sähköverkkojen jakelualueella. Tiedotteet voi tilata parhaimmillaan 10 eri henkilölle. Yrityksessä tai taloyhtiössä kannattaakin keskustella siitä, olisiko häiriötiedotteet hyvä tilata esimerkiksi yrityksen johdolle tai taloyhtiön isännöitsijälle ja hallituksen jäsenille. Sen lisäksi on hyvä sopia siitä, miten tietoa välitetään eteenpäin yrityksessä tai taloyhtiössä. Lue ohjeet häiriötiedotteiden tilaamisesta tällä sivulla.

Mahdollisista sähköpulasta johtuvista sähkökatkoista pyrimme tiedottamaan ennakkoon mahdollisuuksien mukaan. On tärkeää huomioida, että ennakkotiedotus sähkökatkosta ei välttämättä valitettavasti onnistu, jos käsky rajoittaa sähkönkäyttöä tulee Findgriltä lyhyellä varoitusajalla (alle 15 min). Lisäksi tekstiviestejä saatetaan lähettää valtakunnallisesti poikkeuksellisen suuria määriä, jolloin tekstiviestien perillemenosta ei ole täyttä varmuutta.

 

Kopioi linkki leikepöydälle

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

"*" näyttää pakolliset kentät

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.