fbpx

Mitä kaikkea sähkölaskun summaan sisältyy?

Sähkölasku muodostuu ostetusta sähköstä, sen siirrosta ja veroista.

  • Sähkön osuuden laskuttaa sähkön sinulle myynyt energiayhtiö.
  • Sähkönsiirrosta eli kotiinkuljetuksesta saat aina laskun paikalliselta verkonhaltijalta, jonka hinnoittelua valvoo Energiamarkkinavirasto.
  • Verkonhaltija laskuttaa samalla myös sähköverot, jotka tilitetään valtiolle.

Mikäli sähkönkäyttöpaikkasi sijaitsee muualla kuin Turussa tai sinulla toinen sähkönmyyjä, saat sähkön myynnistä ja siirrosta eri laskut. Jos taas olet sekä sähkön myynnin että sähkön siirron osalta Turku Energian asiakas, lähetämme vain yhden laskun, jolla nämä osuudet näkyvät eriteltyinä.

Kopioi linkki leikepöydälle

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.