Mitä invertteri tekee?

Invertteri muuntaa aurinkopaneeleista tulevan tasasähkön vaihtosähköksi, jota sitten kodin sähkölaitteet voivat käyttää. Inverttereitä löytyy eri tehokkuuksilla ja ominaisuuksilla.

Louna Solar -paketissamme käytämme Froniuksen invertteriä, joka soveltuu pieniin kohteisiin sekä paikkoihin, joissa paneelistoon ei osu varjostumia.

Louna Solar Optimi -pakettiin kuuluu Solar Edge -invertteri, jossa on selainpohjainen valvontanäkymä ja mahdollisuus saada maksimaalinen teho myös sellaisissa tilanteissa, joissa osa paneeleista on esimerkiksi puuston takia varjossa. Älykkään invertterin avulla kaikki paneelit tuottavat itsenäisinä yksikköinään maksimaalisen tuotannon ja yksittäisten paneelien varjostumat tai roskat eivät vaikuta koko paneeliston tuotantoon.

Kopioi linkki leikepöydälle

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

"*" näyttää pakolliset kentät

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.