Miksi määräaikaista sähkösopimusta ei voi irtisanoa kesken sopimuskauden?

Määräaikainen sopimus tarkoittaa sähkösopimusta, jonka hinta on sama koko sopimuskauden ajan. Jos sitoudut esimerkiksi 24 kk sähkösopimukseen, et voi vaihtaa sitä kesken sopimuskauden.

Vastaavasti me sähkönmyyjänäsi hankimme ja suojaamme sopimuksesi energiamäärän ja sitoudumme myymään sähköä sinulle koko sopimuskauden ajan sovittuun hintaan. Jos lähdet pois kesken sopimuksen, niin meille jää niin sanotusti tavara käteen. Tämän hetkisessä sähkömarkkinatilanteessa ei ole liiketaloudellisesti mahdollista purkaa määräaikaisia sopimuksia sopimussakon hinnalla.

Määräaikainen myyntisopimus päättyy määräajan umpeuduttua tai purkamisen takia sähkönmyyntiehtojen SME 2014 mukaisesti, jollei kohdista 10.2.1–10.2.5. sekä 10.5. muuta johdu. Yksilöllisissä sopimusehdoissa tarkennetaan menettelyä, mikäli asiakas yksipuolisesti haluaa irtisanoa määräaikaisen sopimuksen. Olet saanut sopimustasi koskevat yksilölliset sopimusehdot sopimusvahvistuksen yhteydessä.

Jos haluat irtisanoa sähkösopimuksesi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja kerro asiakasnumerosi.

Kopioi linkki leikepöydälle

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

"*" näyttää pakolliset kentät

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.