fbpx

Miksi lämpöpatteri on epätasaisesti lämmin?

Asun kerrostalossa ja täällä taitaa olla kaukolämpö. Miksi patterini yläreuna on kylmä ja alhaalta se on lämmin?

Patterin kuuluu olla yläreunastaan lämmin ja alareunastaan kylmä. Jos sinun lämpöpatterissasi on tilanne toisinpäin, on siinä todennäköisesti ilmaa. Ota yhteyttä talosi huoltomieheen niin hän tulee ilmaamaan patterisi. Sen jälkeen lämmitys toimii taas normaalisti.

Ota huomioon, että lämpöpatteri voi olla kylmä talvellakin, jos kodissasi on tarpeeksi lämmintä. Esimerkiksi jos leivot ja kokkaat, voi huonelämpötila nousta niin paljon, ettei patterin tarvitse lämmittää.

Kopioi linkki leikepöydälle

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.