fbpx

Miksi katu on kaukolämpötyömaan takia auki niin pitkään?

Kaukolämpöverkoston kaivutyöt saattavat viedä enemmän aikaa kuin esimerkiksi sähkökaapelien asennus maan alle. Tämä johtuu siitä, että kaukolämpöputkea ei voi peittää, ennen kuin putkeen on saatu niin sanotusti ”lämmöt päälle”. Putki täytyy siis rakentaa niin pitkältä matkalta valmiiksi, että sinne voi jo johtaa kuumaa kaukolämpövettä. Kun putki on laajennut lämmössä todelliseen käyttöpituuteensa, voidaan se peittää maalla ja asfaltilla.

Kopioi linkki leikepöydälle

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.