fbpx

Kuinka nopeasti saan aurinkopaneelit katolleni?

Aurinkopaneelijärjestelmiä voidaan asentaa maaliskuusta lokakuuhun. Kesälomakaudella on todennäköisesti lomista johtuvia asennustaukoja. Järjestelmän komponenttien saatavuus on vuonna 2022 erittäin vaihtelevaa. Inverttereitä ja tehostimia ei välttämättä saada alle puolen vuoden toimitusajalla. Asennustelineitä ja paneeleja saadaan paremmin. On siis todennäköistä, että keväällä tilatut aurinkovoimalat asennetaan vasta vuoden kuluttua tilauksesta.

Kopioi linkki leikepöydälle

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.