fbpx

Kuinka kuumalla lämminvesivaraajan lämpötilaa kannattaa pitää?

Lämminvesivaraajassa veden lämpötila on tavallisesti 55°C–80°C. Tarvittava lämpötila riippuu varaajan koosta, veden käyttäjien määrästä ja siitä, lämmitetäänkö varaajan vesi vain yösähköllä. Mitä lähemmäksi 55 astetta pystyt lämpötilan säätämään, ilman että lämmin vesi loppuu kesken, sitä parempi. Älä säädä lämpöä kuitenkaan alle sen, koska silloin tulee vaara legionella-bakteerin pesiytymisestä vesiputkistoosi.

Kopioi linkki leikepöydälle

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.