fbpx

Kelpaako lasku edelleen maksupalveluun tai pankkiin ilman tilisiirtolomaketta?

Laskulta on hävinnyt tilisiirtolomake. Kelpaako lasku edelleen maksupalveluun tai pankkiin?

Kyllä kelpaa, laskuja voi edelleen maksaa maksupalvelussa tai pankissa. Laskulla ei enää ole tilisiirtolomaketta, mutta kaikki maksamiseen liittyvät tiedot ovat laskun alaosassa. Maksamiseen tarvittavat tiedot ovat viitenumero, viivakoodi, saajan tilinumero, maksun saaja, summa ja eräpäivä.

Jos haluat säilyttää laskun erittelyosan itselläsi, voit leikata irti laskun alaosan maksutietoineen. Lisää tarvittaessa allekirjoitus esimerkiksi laskun alareunaan. Toimita leikattu osuus maksupalveluun tai pankkiin. Lisätietoja voi kysyä myös pankiltasi.

Kopioi linkki leikepöydälle

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.