Miten tilaan tiedotteet sähkökatkoista puhelimeeni tai sähköpostiini?

03.09.2021

Voit tilata puhelimeesi tai sähköpostiisi tiedotteet jakeluhäiriöistä eli sähkökatkoista Turku Energia Sähköverkot Oy:n jakelualueella. Tilaa häiriötiedotteet kirjautumalla EnergiaOnline-palveluun. Kirjautumisen jälkeen valitse ylävalikosta ”Häiriötiedotetilaus”. Lähetämme tiedotteet toivomallasi tavalla joko sähköpostilla, tekstiviestillä tai molemmilla. Voit tilata häiriötiedotteet osoitteittain ja haluaminasi kellonaikoina. Muistathan lopuksi tallentaa tekemäsi muutokset. Lue lisää: Miten kirjaudun EnergiaOnlineen? Lue lisää: Varaudu sähkökatkoon

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.