Takautuvasti maksettavan sähköhyvityksen lisäksi kerrottiin, että voin hakea laskuilleni lisää maksuaikaa? Miten tämä onnistuu?

10.03.2023

Voit hakea lisää maksuaikaa niille laskuille, joissa veloitetaan 1.1.-30.4.2023 aikavälin kulutusta. Pyyntö lisämaksuajasta tulee esittää ennen laskun eräpäivää. Kuluttaja-asiakkaana voit hakea enintään 120 päivää kunkin laskun alkuperäisestä eräpäivästä. Muut kuin kuluttaja-asiakkaat saavat lisämaksuaikaa saat enintään 60 päivää. Emme peri maksuajan myöntämisestä kuluja tai lisämaksuajasta korkoa. Lisämaksuaikaa voit hakea Ropo Capital Onlinen chatin kautta sekä muissa […]

Mitä mittaustavalla tarkoitetaan?

Yleissähkö

Yleissähkömittauksessa sähkö maksaa aina saman verran (24/7). Se on tyypillisin sähkön mittaustapa pienissä asunnoissa, esim. kerros- ja rivitaloissa.

Yösähkö

Yösähkömittauksessa sähköllä on kaksi eri hintaa vuorokaudessa: päiväenergiaa mitataan esim. klo 07-22 ja yöenergiaa klo 22-07. Jakeluverkkoyhtiöiden aikajaotuksissa on eroja, mikä on hyvä huomioida kulutusta arvioidessa. Yösähkömittaus on hyvin usein käytössä rivi- ja omakotitaloissa, joissa pääasiallinen lämmitystapa on suorasähkölämmitys.

Kausisähkö

Sähköä voidaan mitata myös vuodenajan mukaan talvipäiväenergiana ja muun ajan energiana. Tätä mittaustapaa suositaan omakoti- tai vapaa-ajanasunnoissa, joissa on vesikiertoinen, varaava lattialämmitys ja kaksiaikainen mittaus. Kesäkausi ja talviyöt ovat edullisimpia ajankohtia käyttää sähköä.

Laskuri laskee neliömääräiset kaukolämmön kustannukset vuositasolla Energiateollisus ry:n määrittelemissä tyyppitaloissa (Omakotitalo, Rivitalo / pienkerrostalo, Kerrostalo). Hinnat sisältävät alv. 24 % ja ovat suuntaa antavia. Hinnat sisältävät lämmityksen sekä lämpimän käyttöveden lämmityksen.

Todellisuudessa kuukausitasolla kustannukset vaihtelevat, sillä Turku Energia käyttää energiahinnoittelussa vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa kausihinnoittelua. Luku kuvaa siis keskimääräisiä lämmityskustannuksia.